Ню Йорк прави обща мобилизация на медицинския персонал

https://www.24chasa.bg/novini/article/8409188 www.24chasa.bg
Бил де Блазио СНИМКА: Ройтерс

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио призова за обща мобилизация на медицинския персонал, тъй като според него са необходими допълнително още 45 000 специалисти за борба с коронавируса, предаде Франс прес. Епидемията се разпространява много бързо в мегаполиса, където смъртните случаи за 24 последните часа вече са 630.

"Лекари, медицински сестри, специалисти по респираторните заболявания и обдишването. . .всички, които вече сте в битката: имаме нужда от вас", изтъкна кметът демократ във видеообръщение в страницата си в Туитър.

"Необходими са 45 000 професионалисти, които да се присъединят към битката през април и май, за да можем да се справим", допълни той, призовавайки съгражданите си да се подготвят за два трудни месеца.

Предишната вечер градските власти отправиха спешно съобщение по телефона на нюйоркчани, призовавайки всички здравни специалисти да се запишат за доброволци в специален сайт за борбата с новия коронавирус.

Освен това Бил де Блазио е на мнение, че ще бъдат необходими още 2500 до 3000 респиратора в града само през идната седмица.
Губернаторът на щата Андрю Куомо вчера подписа указ за изземване на апаратите в частни здравни заведения, за да бъдат предоставени на държавните болници.
В щата Ню Йорк за последните 24 часа смъртните случаи са достигнали 630 - най-големият брой за едно денонощие. Така жертвите на Ковид-19 там стават общо 3565 до днес. Заразените в щата Ню Йорк са 113 704.
Куомо уточни, че увеличението е особено голямо в Лонг Айлънд.
Губернаторът също така благодари на китайското правителство за това, че е улеснило трансфера на 1000 апарта за обдишване, които били дарени на най-засегнатия щат в САЩ, предаде ДПА.Дарението е от Джак Ма и от Джоузеф Цай от Алибаба. То ще пристигне в щата по-късно днес.
На цялата територия на САЩ заразените са 278 568, а починалите са общо 7163.