Прокуратурата с обвинение за държане на различни по вид наркотични вещества

https://www.24chasa.bg/novini/article/8413973 www.24chasa.bg

На 06.04.2020г Софийска районна прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Емил Д., за това че, държал високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите - престъплението по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от НК.

На 07.04.2018 г. около 01:20 часа в гр. София, в сградата на 05 РУ – СДВР е доведен обвиняемия Емил Д., който по-рано е задържан от служители на ГКПП Аерогара София, тъй като бил обявен за общодържавно издирване. Преди обвиняемият да бъде въведен в помещението за задържане, полицейски служители от 05 РУ – СДВР извършили проверка и обиск на Емил Д. и багажа му. В раницата на обвиняемия те намерили един брой саморъчно свита цигара, един брой черно-кафява бучка, един брой полиетиленово пликче, съдържащо зелена растителна маса, един брой пластмасов контейнер, съдържащ червени на цвят бучки, един брой пластмасов контейнер, съдържащ жълтеникаво на цвят вещество, един брой метална мелничка с надпис на латиница „Holland“ и два броя саморъчно опаковани кафяви десертчета, съобщиха от Прокуратурата. 

Заключенията на изготвените физикохимични експертизи сочат, че в представените за анализ вещества се доказва наличие на 3,4-метилендиоксиметамфетамин с процентно съдържание на активния компонент 38,8 %, амфетамин с процентно съдържание на активния компонент амфетамин 65,8 %, растителна маса, съдържаща коноп с процентно съдържание на наркотичния компонент тетрахидроканабинол 13%, растителната маса, съдържаща коноп с процентно съдържание на наркотичния компонент тетрахидроканабинол 12%, кафяво вещество представляващо хашиш с процентно съдържание на наркотичния компонент тетрахидроканабинол 3% и тестени изделия, съдържащи тетрахидроканабинол с процентно съдържание на наркотичния компонент тетрахидроканабинол 0,1 %. Според оценителна експертиза общата стойност на държаните наркотични вещества е 515,38 лв.

Амфетаминът, 3,4-метилендиоксиметамфетаминът, конопът, хашишът и тетрахидроканабинолът са високорискови наркотични вещества, включени в Списък I – Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина към Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

За притежаването на високорисковите наркотични вещества обвиняемият не разполагал с изискваното от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите разрешение.

По случая било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. Разследването е приключено, като на 06.04.2020г. е внесен обвинителен акт срещу Емил Д. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане