Студенти от Софийския университет са на първо място в състезание по програмиране

https://www.24chasa.bg/novini/article/8414375 www.24chasa.bg
Антон, Иво и Даниел на състезанието ICPC в Букурещ през 2018 г. Снимка: СУ

Два от отборите по програмиране на Факултета по математика и информатика на Софийския университет "Св. Климент Охридски" заеха първо място в състоялото се онлайн Пето междууниверситетско състезание по програмиране, организирано от Нов български университет. Това съобщиха на сайта на СУ.

Факултетът по математика и информатика на Софийския университет е на първо място в крайната класация по университети. Ръководител на отборите на Софийския университет е доц. Милен Петров.
Членове на първия отбор на СУ са Антон Чернев /специалност "Компютърни науки", четвърти курс/, Даниел Атанасов и Иво Дилов /двамата са от специалността "Информатика", в магистърската програма "Изкуствен интелект"/. Те са решили всичките десет задачи и са на първите две места.

Виктор Терзиев, Иван Ганев и Петър Ангелов - са студенти от трети курс, в специалността "Компютърни науки", и са членове на втория отбор на Факултета по математика и информатика на СУ. Те също са решили всичките десет задачи и са се класирали на първите две места.
В състезанието по програмиране от Факултета по математика и информатика на Софийския университет са участвали общо четири отбора със студенти.

Виктор, Иван и Петър на Републиканската олимпиада по състезателно програмиране в Бургас през 2019 г. Снимка: СУ
Виктор, Иван и Петър на Републиканската олимпиада по състезателно програмиране в Бургас през 2019 г. Снимка: СУ

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка