Студенти от Софийския университет са на първо място в състезание по програмиране

https://www.24chasa.bg/novini/article/8414375 www.24chasa.bg
Антон, Иво и Даниел на състезанието ICPC в Букурещ през 2018 г. Снимка: СУ

Два от отборите по програмиране на Факултета по математика и информатика на Софийския университет "Св. Климент Охридски" заеха първо място в състоялото се онлайн Пето междууниверситетско състезание по програмиране, организирано от Нов български университет. Това съобщиха на сайта на СУ.

Факултетът по математика и информатика на Софийския университет е на първо място в крайната класация по университети. Ръководител на отборите на Софийския университет е доц. Милен Петров.
Членове на първия отбор на СУ са Антон Чернев /специалност "Компютърни науки", четвърти курс/, Даниел Атанасов и Иво Дилов /двамата са от специалността "Информатика", в магистърската програма "Изкуствен интелект"/. Те са решили всичките десет задачи и са на първите две места.

Виктор Терзиев, Иван Ганев и Петър Ангелов - са студенти от трети курс, в специалността "Компютърни науки", и са членове на втория отбор на Факултета по математика и информатика на СУ. Те също са решили всичките десет задачи и са се класирали на първите две места.
В състезанието по програмиране от Факултета по математика и информатика на Софийския университет са участвали общо четири отбора със студенти.

Виктор, Иван и Петър на Републиканската олимпиада по състезателно програмиране в Бургас през 2019 г. Снимка: СУ
Виктор, Иван и Петър на Републиканската олимпиада по състезателно програмиране в Бургас през 2019 г. Снимка: СУ