Делян Пеевски дари защитни облекла на лекарите в болницата в Пазарджик

https://www.24chasa.bg/novini/article/8416422 www.24chasa.bg
Делян Пеевски. Снимка Архив

100 броя водонепроницаеми мембранни гащеризона с качулка за многократна употреба, изработени от двуслоен и трислоен материал с биокомпонентна мембрана и 500 предпазни шлема получи като дарение МБАЛ-Пазарджик, съобщиха от болницата на своя сайт. Те са дарени от депутата от ДПС Делян Пеевски. Това са само част от предпазните средства и апаратура, които народният представител ще дари на лечебното заведение.

Така общият размер на дарените от депутата средства вече е близо 3 млн. лв., след като той предостави в пари, предпазни средства и апаратура 700 000 лв. на щаба и ВМА, 500 000 лв. на „Пирогов”, 160 000 на „Александровска” и още 300 000 лв. на 18 болници в цялата страна. Той внесе и 500 000 лева в дарителската сметка на здравното министерство.

Болницата получи и 69 защитни костюма със сребърно-йонна защита за многократна употреба. Дарението на стойност 7038лв. е от управителя на пазарджишката фирма „НИВЕЛ“ ООД Никола Николов.

Дихателен апарат Сименс тип Серво- вентилатор дари на Отделението по анестезиология и интензивно лечение собственикът на фирма „Дичи“ Димитър Медаров. Респираторът ще бъде използван при пациенти, които се нуждаят от механична вентилация.

По банковата сметка на болницата на 3 април е получено едно парично дарение от 1000 лв. То е от Румен Димитров, който дарява заплатата си като общински съветник за борбата с COVID-19.

Продължава набирането на дарения и финансови средства за дарителската кампания на МБАЛ-Пазарджик „Заедно в битката с COVID-19”.