Болницата в Силистра благодари за дарен апарат за изкуствено дишане Bellavista 1000

https://www.24chasa.bg/novini/article/8422684 www.24chasa.bg

Болницата в Силистра благодари за дарен апарат за изкуствено дишане. В позиция на д-р Даниела Костадинова, директор на МБАЛ Силистра се казва следното:

"В Световния ден на здравето - 7 април и наш професионален празник, изказвам благодарност към нашия съгражданин г- н Явор Георгиев – син на нашия многоуважаван колега Д-р Стоян Петров Георгиев, както и на ръководството на дружеството, в което той е председател на надзорния съвет „Първи май“ АД за тяхната съпричастност и безценна подкрепа за МБАЛ - Силистра.
В този труден момент те дариха средства на болницата за закупуване на така необходимата ни медицинска апаратура – беше извършена експресна доставка, благодарение на успешните преговори с фирмата доставчик на един респиратор Bellavista 1000, очаква се приоритетна доставка на още един до края на месец април и още три апарата от друг доставчик– през пролетта. Дарени са средства за закупуване на бързи тестове за COVID-19, пациентни монитори, лични предпазни средства, инфузионни помпи и перфузори. Общата стойност на закупените и дарени средства е за над 180 000 лева.
Продължават даренията от г-н Явор Георгиев и ръководените от него компании за нуждите на болницата и Силистренска област.
Ние, медиците, сърдечно поздравяваме г-н Явор Георгиев, за благодетелността в тези тежки дни, както за дарените средства , така и за личната му ангажираност и водените преговори за ускорена доставка на обдишващите апарати за нашата болница.
Най-добрата помощ за нас е инвестицията за здравето на хората! Благодарим от сърце!"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи