Ръководството на ББР дарява заплатите си

https://www.24chasa.bg/novini/article/8422959 www.24chasa.bg
СТОЯН МАВРОДИЕВ

“Съветът на директорите преди 10 дни взе решение - за периода на кризата всички средства, които ние получаваме като заплати, ще бъдат дарени за медицински заведения, за бърза помощ и за различни малки болници в страната”. Това обяви изпълнителният директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев на извънредна пресконференция.

Той уточни, че решението е валидно със задна дата - от началото на извънредното положение в страната.

Мавродиев определи като фалшива информацията, че заплатите им са повишавани или че получават възнаграждение и от дъщерните компании, в които участват.

“Ние работим “про боно” - не получаваме заплати в дъщерните компании и никога не сме получавали във всичките тези новосъздадени компании. Нищо не е променяно по начина, по който банката е функционирала и преди нас”, категоричен бе той.

Ние бяхме атакувани многократно за всевъзможни неща от типа на колко високи заплати получавал борда на банката, в колко дъщерни компании сме участвали, от където пак сме получавали заплати. Нищо не е променяно по начина, по който банката е функционирала и преди нас, тоест това е отново фалшива новина, посочи Мавродиев.

За служителите е организирана дарителска кампания, в които те ще могат да внесат по свой избор суми.