Новаков: Несправедлив е моментът, избран за прокарване на пакета "Мобилност"

https://www.24chasa.bg/novini/article/8423628 www.24chasa.bg
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков СНИМКА: Румяна Тонева

Несправедлив е моментът, избран за прокарване на толкова спорен законопроект като пакета „Мобилност“. Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, цитиран от "Фокус".

Той изрази надежда, че все още има някаква минимална възможност да се повлияе на взетото от Съвета на ЕС решение за одобрение на оспорвания пакет "Мобилност".

„Можеше да се избере много по-подходящ момент, в който физически можем да присъстваме там и не сме ангажирани с това да спасяваме държавите си, институциите си, въобще общественото устройство, което сме създали, заради най-голямата пандемия от последните 100 години, която ни е връхлитала", каза той.

"Можеше да има по-добър момент, в който да можем да се видим очи в очи в пленарна зала, за да изведем нашите аргументи и доводи. В момент, в който не можем да намерим политическа амбиция, желание и воля да се обединим около бюджет на ЕС след 2021 година, в който едва се намери начин да се прокарат зелени коридори през Европа за тировете, изведнъж намираме амбиция за пакет „Мобилност“, който разделя Европейския съюз последните четири години", каза още Новаков.

"Не считам, че беше справедливо, но въпреки това имаме идея как да действаме. Дори процедурата, която са избрали - гласуването да бъде дистанционно, дава някаква възможност, макар и ограничена. Ще се опитаме да го забавим до отмяна на извънредното положение и да можем да отидем на работа“, допълни евродепутатът.

Според него днешното решение още веднъж показва, че водената до момента борба е била неравна.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане