Китай ще изгради нови интегрирани пилотни зони за трансгранична електронна търговия

https://www.24chasa.bg/novini/article/8424658 www.24chasa.bg
Снимка: Радио Китай

Китай планира да изгради 46 нови интегрирани пилотни зони за трансгранична електронна търговия, както в същото време подкрепи търговския процес и проведе Кантонския панаир онлайн, за да поддържа външната търговия и инвестиции стабилни на фона на епидемията. Това стана ясно на заседание на Държавния съвет във вторник, председателствано от китайския премиер Ли Къцян, предаде "Радио Китай".

Данни на Генералната митническа администрация показват, че продажбите на дребно на Китай в трансграничната електронна търговия са достигнали 186, 21 милиарда юана (около 26,25 млрд. долара) през 2019 г.

На заседанието във вторник бе взето под внимание огромното влияние на бързо разрастващата се епидемия по целия свят върху глобалната икономика, търговия и инвестиции. Бързо растящата трансгранична електронна търговия през последните години се превърна в нов акцент във външната търговия на Китай. Ли Къцян заяви, че справянето с икономическото влияние на епидемията е належаща задача.

В момента в страната съществуват 59 интегрирани пилотни зони за трансгранична е-търговия. Компаниите в новите зони ще могат да се възползват от различни преференциални политики, като данъчни облекчения и др. Те ще получат и подкрепа за съвместното изграждане и споделяне на задгранични складове.

На заседанието бе решено още 127-то изложение за внос и износ на Китай, известно още като Кантонския панаир, да се проведе онлайн в средата или края на юни.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Ана Мария от "Игри на волята" остави мотора и разчита на двата си крака, за да стигне до любимия мол. Топпапараците на "България Днес" изловиха красавицата без любимия й превоз да препуска към търговския център. Ана Мария обаче не изневери на спортния си стил и за разлика от засуканите кифли атакува магазините с клин и маратонки

На косъм от смъртта се разминава бившият победител в "Биг брадър" Мирослав Атанасов. Известният като "ревльото" мъж, получава инсулт, дни след като навършва 40 години. Благодарение на добрата намеса на лекарите, брадърът прескача трапа.  Миро, който развива успешен бизнес, попада в болницата в началото на март

На колело, с куче и видимо отслабнал. Това е равносметката за Явор Бахаров близо четири месеца след като бе сгащен в Банско посред пладне да шофира пиян и под въздействието на кокаин и марихуана. "България Днес" улови актьора да джитка с велосипед из столицата. Завързал кучето си на каишка за колелото, Бахаров търчеше по задачи