Китай ще изгради нови интегрирани пилотни зони за трансгранична електронна търговия

https://www.24chasa.bg/novini/article/8424658 www.24chasa.bg
Снимка: Радио Китай

Китай планира да изгради 46 нови интегрирани пилотни зони за трансгранична електронна търговия, както в същото време подкрепи търговския процес и проведе Кантонския панаир онлайн, за да поддържа външната търговия и инвестиции стабилни на фона на епидемията. Това стана ясно на заседание на Държавния съвет във вторник, председателствано от китайския премиер Ли Къцян, предаде "Радио Китай".

Данни на Генералната митническа администрация показват, че продажбите на дребно на Китай в трансграничната електронна търговия са достигнали 186, 21 милиарда юана (около 26,25 млрд. долара) през 2019 г.

На заседанието във вторник бе взето под внимание огромното влияние на бързо разрастващата се епидемия по целия свят върху глобалната икономика, търговия и инвестиции. Бързо растящата трансгранична електронна търговия през последните години се превърна в нов акцент във външната търговия на Китай. Ли Къцян заяви, че справянето с икономическото влияние на епидемията е належаща задача.

В момента в страната съществуват 59 интегрирани пилотни зони за трансгранична е-търговия. Компаниите в новите зони ще могат да се възползват от различни преференциални политики, като данъчни облекчения и др. Те ще получат и подкрепа за съвместното изграждане и споделяне на задгранични складове.

На заседанието бе решено още 127-то изложение за внос и износ на Китай, известно още като Кантонския панаир, да се проведе онлайн в средата или края на юни.