Прокурорската колегия подкрепи идеята на Гешев за замразяване на заплатите

https://www.24chasa.bg/novini/article/8427617 www.24chasa.bg
Главният прокурор Иван Гешев СНИМКА: Архив

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет гласува единодушно с 10 гласа "за", без нито един против и въздържал се, без обсъждане, въпроси и дебати предложението на главния прокурор Иван Гешев да се замразят всички заплати на работещите в съдебната система до края на 2020 г., съобщава Дневник.

На редовното заседание на колегията Гешев представи предложението си и обясни, че вследствие на извънредното положение заради разпространението на коронавируса ще има и вече са налице индикации за финансова нестабилност във всички сектори. Той накратко повтори мотивите си, които бяха оповестени по-рано днес.

"От нас се изисква финансова дисциплина и да покажем солидарност с българските граждани по време на извънредното положение", каза Гешев. Никой не оспори предложението му и то бе гласувано в прокурорската колегия и още утре може да бъде внесено за разглеждане от пленума на ВСС.

Освен замразяване на всички месечни възнаграждения по трудови договори до края на годината Гешев предлага всички служители, магистрати и прокурори, които предстои да се пенсионират до края на календарната година, да вземат целия си платен годишен отпуск. Това ще става по график, определен от административния ръководител на съответния съд или прокуратура.

Всички работещи в съдебната система може да бъдат принудени от административния си ръководител и без тяхно съгласие да използват половината от платения си годишен отпуск. Това също ще става по график, а целта Гешев обясни с това, че трябва да се осигури нормалната работа на съдилищата и прокуратурите.

Всички мерки ще важат не само за магистратите, но и за съдебни служители, деловодители, прокурори и секретари.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане