Стоян Мавродиев: Премиерът е подведен от фалшивите новини на медии терористи

https://www.24chasa.bg/novini/article/8428518 www.24chasa.bg
Стоян Мавродиев КАДЪР: Би Ти Ви

Опасявам се, че премиерът е бил сериозно подведен по въпроса с тази сделка, поради това, че материята е сложна, и не е имал време в тази тежка ситуация, за да стигне до детайлите. Не е извършено нищо нередно, и намирам за крайно несправедливо към целия екип, който работи честно, почтено и професионално.

Така изпълнителният директор на ББР Стоян Мавродиев коментира пред Би Ти Ви искането за неговото отстраняване от премиера Бойко Борисов.

Той отново обвини Иво Прокопиев за атаката, като нарече това лична вендета и лична атака срещу банката. „Борисов е получил грешна информация, той милее за държавата, с удоволствие бих му обяснил цялата операция“, каза Мавродиев. Той обвини Прокопиев, че води подривна дейност срещу банката и действа като терористична организация с атака срещу правителството.

По повод сделката, Мавродиев обясни, че по тази сделка се е работило отдавна, а след финализирането и той е получил обаждания от банки, тъй като я е спечелил в конкуренция с търговски банки. И обясни- 75 млн. лв. се дават на компанията да купи портфейл необслужвани кредити от две банки- Пощенска и Общинска, тя е обезпечена с над 500 млн. лв. активи, от които 150 млн. лв. са недвижими имоти, т.е. тази сделка е обезпечена над 5 пъти , или има 500% обезпечение. Тя означава, че в 10 годишен период ББР ще спечели 35 млн. лв. които или ще останат в капитала на банката, или ще се раздадат като кредити на малки фирми.

Те ще влязат плюс лихвата, това ще влезе в бюджета, или ще останат в капитала на банката и ще бъдат раздадени като кредити за малки фирми. Тази сделка прави още две важни неща- тя прочиства портфейлите на двете банки, тези пари влизат директно от нас в двете банки, чисто счетоводно минават през тази компания, влиза чист и свеж ресурс, който те могат да насочат към малки и средни предприятия, обясни Мавродиев. Той категорично отрече да са свързани с държавните 200 млн.лв.

"Това е лична вендета срещу мен и банката, Прокопиев извършва подривна дейност срещу банката и действа като терористична организация с атака срещу правителството", смята Мавродиев. Той добави, че Борисов е получил грешна информация, той милее за държавата, с удоволствие бих му обяснил цялата операция“. И призова премиера, да не пипа екипа на банката, който се състои от професионалисти, а да се задоволи само с неговото уволнение. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него