Агенцията по геодезия и кадастър бележи ръст на онлайн услугите (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8429350 www.24chasa.bg

Онлайн услугите на Агенцията по геодезия, картография и кадастър - АГКК стават все по-популярни по време на извънредното положение, съобщава NOVA. Сроковете на изпълнение остават непроменени.

По време на извънредното положение в България се изповядват само „неотложни” имотни сделки. Работата в Агенцията по геодезия и кадастър обаче продължава .

„Има намаление, около 30%, на предоставените услуги за нотариални производства, но това е добра мярка, защото редуцира струпването на много хора”, посочи изпълнителният директор на АГКК инж. Виолета Коритарова.

Наблюдава се ръст на употребата на онлайн услуги. През март са регистрирани близо 42 000 услуги, от които почти половината са заявени онлайн. „Ако трябва да правим съпоставка, през изминалата година броят на електронните услуги бяха около 30%. А сега се изравни с броя на получени услуги на гише”, допълни инж. Коритарова.

Освен че онлайн услугите улесняват междуградските сделки, те получават и отстъпка. Размяната на физически документи може да бъде извършена чрез куриер. „Електронните документи, предоставени от Агенцията са с 30% по-евтини от тези, получени на гише.

Гражданите трябва да знаят, че няма промяна на сроковете на предоставените услуги”, обясни изпълнителният директор на АГКК. За улеснение на потребителите на сайта на Агенцията са предоставени и видео уроци.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане