NEPI Rockcastle Group се включва в борбата с Covid-19 с дарение от близо 300 000 лв. за Международния червен кръст

https://www.24chasa.bg/novini/article/8432247 www.24chasa.bg

В България компанията дари още 50 000 лв. за фонд „Обединени срещу COVID-19”

NEPI Rockcastle – компанията-собственик на Paradise Center и Serdika Center в България, водещ инвеститор и предприемач на търговски имоти в Централна и Източна Европа, дарява близо 300 000 лв. (150 000 евро) на Международната организация на Червения кръст. Целта на дарението е подкрепа на усилията за предотвратяване на разпространението на Covid-19. Сумата ще се разпределя в съответствие с належащите медицински нужди и ще се използва за закупуване на дезинфекционни средства и продукти за жизненоважна грижа, в това число: хирургични маски за лице, сапун, кърпички и други.

Дарението ще подпомогне усилията за предотвратяване на разпространението на вируса в Централна и Източна Европа, както и защитата на медицинския персонал.

В края на 2019 г. NEPI Rockcastle България направи дарение от 100 000 лева за каузите за лечение в дарителската платформа DMS, като 50 000 лв. от средствата вече са насочени към фонд „Обединени срeщу COVID-19“, иницииран от Български дарителски форум, фондация "Америка за България", посолството на САЩ и Американската търговска камара. Фондът ще финансира инициативи в подкрепа на засегнати от кризата уязвими групи хора - медицински персонал, хора с увреждания, възрастни, деца и младежи, малцинства, бездомни, безработни, самотни родители и др.

За средства от „Обединени срещу COVID-19“ могат да кандидатстват лечебни заведения, граждански организации, читалища и социални предприятия от цяла България. За целта те трябва да попълнят електронен формуляр, достъпен на специално създадения интернет сайт: www.United4BG.org. Крайният срок за подаване на документи за първия кръг на финансиране на проекти е 16 април 2020 г.

Настоящата инициатива е продължение на вече осъществената в предходната година дарителска програма на NEPI Rockcastle, включваща подкрепа на социални инициативи на над 80 неправителствени организации, действащи в различни области, сред които здравеопазване, образование, социални програми и и околна среда.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Жанет Нейчева се хвали с връзка с Денис Теофиков Връзката плеймейтки – чалга певци явно се скрепява все повече. Съществен принос в това даде еротичната моделка Жанет Нейчева, която налази детето-чудо на попфолка Денис Теофиков. Жанет се похвали с опасната си близост с Денис, който се прочу с последната си песен, посветена на коронавируса

Мария прецака колежката си Алисия. Дали нарочно или без да иска, остава да гадаем. Звездата на "Пайнер" изпревари топ изпълнителката на конкурентната "Ара мюзик" за дует с един от любимите й партньор - Тони Стораро. Още в началото на март Алисия обяви, че е готова с парчето си с Човека-глас. "Новият ми дует е с Тони Стораро

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него