"Енерго-Про" изгради нов соларен парк в Добрич за свой клиент

https://www.24chasa.bg/novini/article/8432312 www.24chasa.bg
Соларният парк, който "Енерго-Про" изгради за свой клиент.

"Енерго-Про Енергийни услуги"  откри нов соларен парк в Добрич.  Съоръжението с мощност 15 KWp (киловат пик) e собственост на един от дългогодишните клиенти на енергийният доставчик - "ТТ - Сервиз". ООД. 

През годините "ТТ - Сервиз" е показала своя сериозен ангажимент към проблема с опазването на околната среда. Следвайки експертните съвети на енергийния одитор, към днешна дата фирмата е с изцяло подменено ЛЕД осветление в своя магазин, сервизни помещения и складове, а от  март притежава и собствена фотоволтаична централа, чиято основна цел е да покрива част от енергийното им потребление.

„Осигуряването на енергийна и финансова независимост за моя бизнес, е нещо към което се стремя отдавна  - коментира собственикът на "ТТ- Сервиз"  Иван Атанасов. - Затова реших да инвестирам в соларния парк. Оказа се обаче, че изграждането на подобно съоръжение не е никак лесна задача, Процесът е съпътстван от сложни процедури, които отнемат месеци. Най-хубавото от всичко е, че благодарение на "Енерго-Про Енергийни услуги" и най-вече техните експерти Иван Иванов - енергийна ефективност, и Павлин Станев - мениджър "Продажби", днес аз притежавам високотехнологичена фотоволтаична централа, за който нито веднъж не ми се наложи да посетя някоя институция или да придвижа някакъв документ“.

Централата е разположена върху площ от 180 кв. м и има вградената онлайн система за мониторинг, която ще позволява на клиента в реално време да следи генерираната от системата енергия и да я сравнява с текущата консумация на обектите си.

На база на очакваната годишна генерация от 18 мегаватчаса електроенергия, възвръщаемостта на инвестициите може да бъде гарантирана в рамките на 6-7 години.

"Енерго-Про Енергийни услуги" е лицензиран консултант по енергийна ефективност за извършване на енергийни обследвания на промишлени системи и сгради. В рамките на своята програма „Енергийна ефективност“ компанията реализира проекти за постигане на реална оптимизация на енергийните разходи при индустриални, търговски и битови потребители. Чрез своите собствени експерти и в партньорство с утвърдени доставчици и производители, компанията предлага на клиентите си енергоспестяващо осветление, фотоволтаични инсталации, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и управление на консумацията на електроенергия, енергоспестяващи електроуреди, както и различни специализирани услуги и консултации.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане