Живко Тодоров най-вероятно ще смени Стоян Мавродиев в ББР

https://www.24chasa.bg/novini/article/8433106 www.24chasa.bg

Живко Тодоров най-вероятно ще смени освободения по искане на премиера главен изпълнителен директор  и член на Управителния съвет на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев.

Това става ясно от решение на управителния съвет на БНБ, която е дала съгласие Тодоров да бъде член на  управителния съвет  и изпълнителен директор на държавната банка.

По процедура, кой да бъде главен изпълнителен директор на ББР, какъвто бе Стоян Мавродиев,  трябва да реши надзорният съвет на банката по предложение на принципала. Тъй като засега няма други кандидати за овакантения пост най-вероятно Тодоров ще бъде одобрен за такъв. Преди това той беше в управителните органи на ПИБ, откъдето бе освободен при спазване на правилата за това.

"24 часа" потърси икономическия министър Емил Караниколов, който заяви:

"Когато съобщихме, че през държавния бюджет ще осигурим 700 млн. лв. за ликвидност на банките, още преди 3 седмици финансовият министър Владислав Горанов обяви, че започваме да усилваме административния капацитет на Българската банка за развитие. Няколко дни след това надзорният съвет на банката взе решение новият член в управителния съвет да е Живко Тодоров и и изпрати до БНБ искане за лицензирането му.

Оня ден премиерът разпореди да освободим другата част от управителния съвет, в сряда надзорният съвет взе решение за още един член на управителния съвет, за който БНБ трябва да издаде сертификат, че може да заеме този пост. До няколко дни предприемаме действия за освобождаване на сегашния управителен съвет. След като има обаче лицензирани нови хора.

Тримата в управителния съвет са изпълнителни директори, между тях се избира главен изпълнителен директор, каза министърът, който е и принципал на банката.

Неофициално „24 часа“ научи, че главен изпълнителен директор ще бъде Живко Тодоров. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане