В петък и понеделник зеленчуков пазар в Гоце Делчев с еднопосочно движение

https://www.24chasa.bg/novini/article/8433127 www.24chasa.bg

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов издаде заповед за функциониране на зеленчуковия пазар по време на извънредното положение.

От утре - петък се възобновява провеждането на зеленчуков пазар в дните понеделник и петък от 8 до 16 ч. Ще се допускат земеделски производители за реализация на произведена от тях продукция - зеленчуци, плодове, посевен и посадъчен материал и друга тяхна готова продукция при спазване на всички изисквания, целящи намаляване на риска от разпространение на COVID-19.

Земеделските производители трябва да представят регистрационна карта за вписване в Регистъра на земеделските стопани и  документ за произход на продукцията.

Ще се поставят ограждения, обозначаване на вход и изход за осигуряване на еднопосочно движение в рамките на пазара, при необходимост разделянето му на сектори. Два пъти дневно ще се извършва дезинфекция. Ще има информационни табели за спазване на мерките, както и персонал, който да предоставя и осигурява контролиран достъп на клиенти. Между масите ще има достатъчно разстояние, за да не се допуска струпване на хора и спазвана на дистанция от минимум 2 м между продавачите и клиентите.

Задължително е ползването предпазни средства (маски и други) от продавачи и клиенти.

Продавачите да осигурят предпазване на стоките от вторично замърсяване при предлагането им.

На видно място ще има информация за гражданите, че плодовете и зеленчуците преди каквото и да е използване следва да бъдат добре измити, като и да бъдат осигурени еднократни найлонови ръкавици/пликове/торбички и др. подобни с оглед намаляване риска от контаминиране на продуктите.

 Началникът на РУ на МВР -Гоце Делчев ще организира патрулиране в района на пазара за недопускане на нарушение на противоепидемичните мерки, въведени със заповеди на министъра на здравеопазването.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане