Еднопосочно движение по софийските пазари - с отделен вход и изход

https://www.24chasa.bg/novini/article/8433128 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Задължително еднопосочно движение по софийските пазари въвежда Столичната община.

Кметът на София Йорданка Фандъкова е разпоредила на изпълнителните директори на общинските търговски дружества, управляващи пазарите, да създадат организация, с която да се гарантира спазване на всички мерки срещу разпространението на COVID 19.

Ръководствата на пазарите трябва да въведат контролиран достъп с цел да не се допуска присъствието на много хора, както и да организират задължително еднопосочно движение - отделен вход и изход на пазара, за да не се смесват потоците от клиенти.

Задължително е и спазването на дистанция от 2 метра между търговци и клиенти, както и използването на лични предпазни средства.

Пазарите трябва да се почистват и дезинфектират регулярно.
Служители на Столичната РЗИ и МВР ще следят за спазването на мерките, обясниха от общината.

Ръководствата на пазарите имат задачата и да информират продавачите и потребителите, включително и чрез информационни табели, за необходимостта от предпазване на храните от вторично замърсяване при предлагането им и спазването на мерките.

Разпореден е и анализ на наличните пазарни площадки,  разположение,  капацитет,  заграждения или възможност за изграждането им.

На кооперативните и фермерски пазари в столицата не се допуска продажбата на живи животни.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане