Жената на Божков под конвой в съда, не я пуснаха от ареста

https://www.24chasa.bg/novini/article/8448518 www.24chasa.bg
За разлика от преди, този път Елена Динева е била докарана със съдебна охрана от ареста.

Елена Динева, жената на хазартния бос Васил Божков, е поискала да бъде пусната от ареста срещу парична гаранция или друга мярка за неотклонение. Тя се явила лично в спецсъда миналата седмица въпреки риска от COVID-19. 

Съдебни охранители я конвоирали от следствения арест на "Г.М. Димитров" в спецсъда, който заседавал няколко часа по молбата, но отказал освобождаване, научи "24 часа".

Същата съдба споходила и бившия шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев - и той като Динева остава в ареста поне до четвъртък. Тогава двамата имат право да обжалват отказа за освобождаване пред Апелативния специализиран съд.

Явяването на Динева в залата е било по нейно желание. Имало възможност и за скайп връзка, но тя не е ползвана.

Елена Динева и Огнемир Митев са обвинени за участие в престъпна група, ръководена от Васил Божков. Спецсъдът е преценил, че няма опасност двамата да се укрият, но още не е отпаднала опасността на свобода те да извършат престъпление.

При вземане на решението си съдът се позовал на показанията на бизнесмена Цветомир Найденов. От тях ставало ясно, че Динева е участвала редовно в бизнес срещи, които се провеждали всеки вторник с управителите и съдружниците в "Еврофутбол". Тя била запозната в детайли с делата на мъжа си, който се издирва по 11 обвинения.

През февруари т. г. съдия пусна Елена Динева срещу гаранция от 1,5 млн.лв., но седмица по-късно тя бе отменена с мотива, че има опасност на свобода да повлияе на свидетели.

Митев също бе на крачка да излезе от ареста срещу сериозна гаранция, но това не се случи. На последното заседание в спецсъда той е бил представляван от трима адвокати, които заменили служебния му защитник.

Освен за участие в групата на Божков, Митев е обвинен и за дължностно престъпление, свързано с неиздаден лиценз.
Според прокуратурата като шеф на Комисията по хазарта Митев не е упражнил достатъчен контрол върху събирането на държавна такса от дружества на Божков, което ощетило държавната хазна.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата