Болен адвокат отложи дело за ареста на бившия шеф на Комисията по хазарта

https://www.24chasa.bg/novini/article/8467394 www.24chasa.bg
Огнемир Митев

Бившият шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев ще посрещне великденските празници в ареста.

Апелативните съдии трябваше да заседават днес по негова жалба срещу отказа на спецсъда да го пусне от ареста. Делото обаче е било отложено.

Причината - Митев имал три адвокатки, но от две се отказал, а третата се разболяла.

В началото на разследването бившият шеф на Комисията по хазарта бил със служебен защитник, който също вече не го представлява.

Огнемир Митев е обвинен по делото на бизнесмена Васил Божков. Миналата седмица бившият шеф на Комисията по хазарта е бил в спецсъда заедно с Елена Динева, жената на Божков, но вече делата им са отделени.

Динева остава в ареста, стана ясно днес следобед. Апелативните съдии ще решават дали да пуснат Огнемир Митев другата седмица. Той е обвинен за участие в групата на Божков и за длъжностно престъпление.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога