Веригите: Спазваме стриктно мерките за безопасност

https://www.24chasa.bg/novini/article/8468253 www.24chasa.bg

Спазваме препоръките на Министерството на здравеопазването за мерките за безопасност при пазаруване в магазините. Това коментираха пред “24 часа” в четвъртък от големи хранителни вериги. Уточнението им бе по повод изказване на началника на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, че някъде липсва контрол на посетителите, поради което може да се затворят магазини и да има глоби.

Осигуряват се 10-15 кв. метра на клиент. Поставени са маркировки за указване на безопасно разстояние при касите, има и информационни табели. На тях подробно са обяснени правилата за пазаруване и какви мерки се спазват. Осигурени са и дезинфектанти, заявиха от “Лидл” и “Кауфланд”. Почистват се и количките.

Във “Фантастико” също стриктно се спазват правилата. От самото начало на извънредното положение е създадена организация и се следи за спазването на мерките, показа и репортерска проверка. Допускат се определен брой хора да пазаруват едновременно, останалите изчакват навън на съответната дистанция.

Търговците припомнят, че работното време на магазините е намалено, за да може да се прави редовно дезинфекция на помещенията и на пазарските колички. Персоналът задължително работи с маски и ръкавици.