БСП отново внася искане за извънредно заседание

https://www.24chasa.bg/novini/article/8481891 www.24chasa.bg
Корнелия Нинова в парламента СНИМКА: Велислав Николов

Минути след като пропадна днешното извънредно заседание на парламента, от БСП отново внесоха искане за провеждане на ново извънредно заседание, на което да бъде изслушан премиерът Борисов по актуални теми свързани с епидемията от коронавируса. Лидерката на левицата Корнелия Нинова се закани, че и то да пропадне, ще последва трети опит.

Трябваше депутатите днес да изслушат министър-председателя, но извънредното заседание пропадна, след като се регистрираха едва 91 депутати и нямаше кворум.

Корнелия Нинова определи пропадането на заседанието като опит на Бойко Бориво да се скрие от въпросите и тревогите на гражданите и посочи, че той лично е наредил на депутатите от ГЕРБ да не влизат в зала, за да няма кворум.

Корнелия Нинова в парламента СНИМКА: Велислав Николов
Корнелия Нинова в парламента СНИМКА: Велислав Николов

„Правителството през дните, в които тече кризата създаде хаос, разделя ви и не пожела да дойде и да отговори на въпросите ви“, хвърли остри обвинения Нинова към управляващите и посочи, че решенията на министрите са непостоянни и честопроменящи се.

„В най-тягостните дни, Борисов говори за идващия ад, хладилни камиони за трупове, вместо да даде надежда. Настройват хората - София сещу провинция, българи срещу роми, един щаб срещу друг щаб. Правителството се храни от това разделени и от страха“, каза още соц лидерката.

Нинова коментира и трагедията с катастрофата и смъртта на Милен Цветков. „Тежка загуба, която беше предотвратима, ако се спазваха законите“, каза тя.

„Милен Цветков беше непримирим, смел журналист с характер, който безкомпромисно критикуваше властта. Когато през 2018 г. свалиха Милен от ефир нашата парламентарна група беше единствената, която го защити, защити свободата на словото“, добави Нинова и посочи, че преди 4 месеца от ГЕРБ са внесли предложение в НК, с което да се намаляват наказанията за шофьори употребили наркотици.

„Лично Лъчезар Иванов дойде при нас с искане да подкрепим - в името на националния консенсус. Суровостта на наказанията е абсолютно необходимо условие, но искатината е в приложението на закона, там някъде се къса веригата. Често тези нарушители се ползват от протекции“, каза още Корнелия Нинова.