Онлайн кандидатстване и записване 24/7 във ВУСИ

https://www.24chasa.bg/novini/article/8482978 www.24chasa.bg

Висшето училище осъществява непрекъснатост и на учебния процес онлайн

Висшето училище по сигурност и икономика се радва на голям интерес от страна на кандидат-студентите, които масово използват възможността да кандидатстват онлайн. В интернет сайта на ВУСИ има специален раздел „Прием“, откъдето всеки желаещ може само с едно натискане на бутона да избере желаната от него образователно-квалификационна степен – „бакалавър“ или „магистър“, откъдето се насочва към самата форма. Тя е много достъпна и разбираема, а попълването й отнема няколко минути.

„Въведохме тази форма, за да спазим всички противоепидемични мерки на Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб, свързани с ограничаване разпространението на COVID-19. По този начин ограничихме напълно прекия контакт между кандидат-студентите и администрацията на вуза и съблюдаваме стриктно изискванията за социална дистанция. В същото време онлайн кандидатстването е голямо улеснение за всички бъдещи студенти, които проявяват сериозен интерес към тази възможност и искат да подсигурят бъдещето си, избирайки качественото и достъпно висше образование“, заяви президентът на ВУСИ проф. Георги Манолов. Той подчерта, че онлайн кандидатстването е активно 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Освен това са активни и телефонните линии, на които експертите от кандидат-студентския офис на вуза дават допълнителни разяснения при необходимост. „Нека младите хора бъдат сигурни, че ще получат ясна и точна информация и по телефона и ще им бъде отговорено на всички въпроси“, поясни проф. Манолов.

ВУСИ дава възможност за онлайн кандидатстване и за магистърските програми за учебната 2020/2021 година. Изискването е кандидатите да имат минимален успех „добър“ от дипломата за завършена степен на висшето образование (чл. 21, ал. 4 от ЗВО). Успехът на дипломата се формира като средноаритметична оценка от средния успех от семестриалните изпити и оценките от държавните изпити или от защитата на дипломната работа.

Висшето училище по сигурност и икономика използва съвременна платформа за провеждане на онлайн обучението на студенти. Платформата е лесна за достъпване и управление, което я превръща в предпочитано средство за организиране и провеждане на обучителния процес в условията на въведените противоепидемични мерки от Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб за борба с COVID-19.

Чрез онлайн провеждане на лекциите се гарантира непрекъснатост и ритмичност на учебния процес. Той е организиран по начин, който дава възможност за гъвкавост както на преподавателите, така и на студентите, които от всяка точка могат да достъпват учебните материали, стига да разполагат с устройство, което е свързано към интернет.

„Искам да благодаря на академичния състав на Висшето училище по сигурност и икономика, че бързо успяхме да въведем онлайн обучението. По този начин няма да се прекъсва учебната година и на нашите студенти ще бъде преподаден заложения в програмата материал.


Нещо повече, създалата се ситуация ни позволява по-активно да разработим платформа за онлайн обучение, което да се развива и надгражда през следващите учебни години“, заяви президентът на ВУСИ проф. д. п. н. Георги Манолов. Той допълни, че се работи върху атрактивни форми за поднасяне на лекционния материал, които ще улеснят студентите на вуза в придобиването на необходимите знания.

Ръководството на Висшето училище по сигурност и икономика подкрепя предприетите мерки от Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб за ограничаване разпространението на COVID-19 и призовава за използване на онлайн формите за кандидатстване, записване и обучение.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гласуването е онлайн, но победителката ще получи корона на живо Иво АНГЕЛОВ Учителят Тео влиза в необичайна роля! Преподавателят по физика, който подготвя млади таланти, ще връчи наградата на тазгодишната победителка в конкурса "Царица Роза". Теодосий Теодосиев, както е истинското му име, е част от тричленното жури

Благой Иванов-Багата е много доволен от отлагането на неговия мач с Аугусто Сакаи (Браз) в Лас Вегас от ММА веригата UFC. Сблъсъкът трябваше да се проведе в началото на май в Сао Пауло, но заради коронавируса беше пренасрочен. Срещата ще се състои в ранните часове на неделя българско време. „Лагерът се удължи с 3 седмици

С дъщеря ми ще изминем пътя на четата Борислав РАДОСЛАВОВ     Снимки: Личен архив "Семейно с 12-годишната ми дъщеря Анна-Мария ще изминем славния път на Ботевата чета от козлодуйския бряг до Околчица. Ще тръгнем по традиция на 28 май рано сутринта, когато е рожденият ми ден, и ще пристигнем на 2 юни малко преди 12 часа