Жена с "екзорсистки танц" на площад в Лече срещу коронавируса в Италия (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8485216 www.24chasa.bg

През двата месеца на изолация заради коронавируса италианците се опитват всячески да окуражат сънародниците си и да покажат, че Италия има силен дух и ще преживее кризата.

Видеа на италианци, пеещи националния химн по балконите си, аплодиращи медиците, изнасящи всевъзможни концерти в изолация, обиколиха света.

Самотният великденски концерт на Андреа Бочели в празната Миланска катедрала счупи няколко рекорда по гледаемост.

Сега нов хит в италианските медии е видео с неизвестна танцьорка от град Лече в областта Пулия, съобщават италиански медии. На него се вижда как жената, облечена изцяло в черно, изпълнява страстно популярния италиански народен танц пицика на централния площад в града - Пиаца Сант'Оронцо, сякаш за да прокуди "злите сили" на короновируса.

Танцът бе заснет от мъж, живеещ в съседна кооперация и качен във Фейсбук. Популярният режисьор Роберто Леоне, който пък минавал точно по това време през площада, снимал също танцуващата жена и включил кадрите във видео за опустелия заради карантината град Лече. Видеото бе качено в ЮТюб и се нарича D'Incanto la pizzica ( в превод: В магията на танца пицика).

Танцът на жената породи възхищение у италианците, а някои медии го нарекоха екзорсистки танц срещу коронавируса. Но се намериха и жители на Лече, които разкритикуваха танцьорката, че е нарушила карантината и излязла без повод от дома си. Някои от тях дори казаха, че се надяват жената да е била глобена за нарушението. На тези критики близки на танцьорката отвърнаха с аргумента, че тя живее на 40 метра от площада и не е нарушила правилото да не се придвижва на повече от 200 метра от дома си.

Тези дни още един клип стана хит в интернет - този на две млади тенисистки от град Финале Лигуре в областта Лигурия, които разиграват тенис мач на покривите на кооперациите си, пишат изданията. "Кориере дела сера" и "ОК тенис". 13-годишната Витория и 11-годишната Карола си подават топката от единия на другия покрив и силата на удара им е толкова голяма, че тя не пада нито веднъж в бездната между двата съседни блока.