Мандатът на Нинова изтича на 7 май. Гергов: Какво правим?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8485678 www.24chasa.bg
Георги Гергов дари 300 000 лв. за изграждането на лабораторията.

След 15 дни - на 7 май, приключва мандатът на г-жа Нинова. Ако имаме възможности, трябва да се свика Националният съвет на БСП и да решим какво се прави. По устав трябва да се избира председател.

Това обяви пловдивският бизнесмен Георги Гергов, който е и лидер на социалистите в региона. Всъщност до изтичане на мандата на председателката на БСП остават 3 седмици. И за следващата неделя беше насрочен първият в историята на партията пряк избор на председател, но пандемията обърка плановете и на червените.
Ще остане ли Нинова служебен председател, докато се състоят избори, го решава Националният съвет, който ще бъде свикан веднага след 13-и май, ако падне карантината, заяви Георги Гергов пред Би Ти Ви. Имаме си устав, допълни представителят на вътрешната опозиция на лидерката.

Нашата партия не е лидерска, както иска да ни се втълпи с много решения, каза бизнесменът. Като пример за такова решение даде изваждането на депутатите от Нинова от парламента миналата година. А сега я обвини във вадене на лични дивиденти с исканото извънредно заседание за изслушване на премиера за кризата.

Както си иска управлява Нинова партията в извънредното положение, това е с две думи, заключи Гергов. Но чакал да си каже мнението на пленума, не по медиите.

Време е да се организираме и обединим, за да излезем от тази световна криза. Всичко, което прави правителството като мерки, е правилно, обяви той мнение, противоположно на това на "Позитано". Няма как в това положение 240 човека да се събират в парламента за нещо, което Борисов всеки ден обяснява. Няма нужда от тази малка реклама, да се спре всичко, защото само бием ли всички в една точка, ще излезем от ситуацията. Да не сме Щатите, Русия или Германия, че да си мислим как може да издържим много.

Мерките са според джоба. В една къща или една фирма се прави това, което е възможно, беше обяснено достатъчно и от премиера, и от министъра на финансите. На някои не им уйдисва, но не може да не плащаш данъци, а да искаш държавата да ти дава, коментира видният пловдивски бизнесмен. Самият той няма да съкращава хора, сега те били пуснати в отпуск. После щял да продължи отпуска им като неплатен в очакване на отмяна на извънредното положение и отваряне на хотела му.

Заложих си имоти и теглих 21 млн. кредит още преди месец, подарих 1 млн., за да се направи лабораторията в Пловдив, разказа Гергов той как действа в кризата. Калкулирал съм и това, че ще ме наплюят, но бизнесът в този момент трябва да е отговорен наравно с политиците, давам пример. Всички заедно - тогава ще успеем, обясни отй защо е станал дарител за изграждането на лабораторията в пловдивската болница, открита в началото на месеца.