Окончателно: Нено Димов се прибира вкъщи

https://www.24chasa.bg/novini/article/8492358 www.24chasa.bg
Нено Димов

След близо 3 месеца и половина в ареста бившият министър на околната среда и водите Нено Димов ще се прибере вкъщи.

Апелативният специализиран съд е потвърдил днес решение от 15 април т.г., с което той бе пуснат под домашен арест.

Ден по-късно специализираната прокуратура внесе протест и поиска Димов да остане в килията с мотива, че не е преминала опасността той да извърши ново престъпление и да повлияе на разследването.

Нено Димов е обвинен за умишлена безстопанственост по делото за водната криза в Перник. Освен него прокуратурата разследва Иван Витанов, бивш управител на ВиК-Перник и Севделина Ковачева, и.д. кмет на града по време на изборите през 2019 г.

Двамата са на свобода от средата на февруари. Тогава Витанов бе пуснат срещу 20 000 лв. гаранция, а Ковачева срещу най-леката мярка за неотклонение"подписка".

Нено Димов е участвал в днешното заседание по скайп. Той трябва да напусне ареста до края на деня. Мотивите на апелативния специализиран съд ще бъдат обявени по-късно.

Преди седмица първата инстанция - специализираният съд, реши, че няма опасност на свобода бившият министър да се укрие. В условията на пандемията от COVID-19 Димов трябва да се грижи и за майка си, която е на 85 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата