Разпитвали майката на Кристиан по дело срещу застраховател

https://www.24chasa.bg/novini/article/8492743 www.24chasa.bg
Десислава Николова преди години е глобена след катастрофа, а после е разпитвана като свидетел по дело за обещетение. СНИМКА: Йордан Симeонов

Майката на Кристиян Николов, обвинен за смъртта на тв водещия Милен Цветков, е била разпитана като свидетел по гражданско дело в Софийския градски съд (СГС) преди около 3 г.

То е било заведено от Станил Станилов. Това е мъжът, пострадал в катастрофата от 2 октомври 2015 г., предизвикана от същия джип "Ауди Q 7", който уби журналиста по Великден.

Станилов е карал "Рено Клио", когато към 23,40 ч джипът навлиза в насрещното и го удря. Шофьорът оцелява, но с тежка травма - счупване с разместване на бедрената кост на десния крак.

Според решение на 95-и състав на Софийския районен съд зад волана на джипа е била майката на Кристиан - Десислава. Делото срещу нея е внесено с предложение за освобождаване от наказателна отговорност и както в. "24 часа" вече съобщи приключва с глоба от 1000 лв. Решението за административното наказание е взето на 10 май 2017 г.

Същата година Станилов внася иск в СГС за обезщетение, но ответник е не Десислава Николова, а - застрахователна компания. Пострадалият от катастрофата претендира да му бъдат изплатени 50 000 лв. за неимуществени вреди и 2000 лв. - за имуществени.

Искът е уважен, но частично. На Станилов са присъдени 36 000 лв. обезщетение, а не 50 000 лв., с мотива, че той е карал без колан.
Проверка на "24 часа" показа, че това дело е едно от малкото в градския съд, което не е обжалвано от застрахователя.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата