Какво е важно при избор на училище (в извънредна ситуация)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8496613 www.24chasa.bg

Едно от най-големите предимства на съвременното общество е достъпът до технологии

Учебните програми са насочени към повишаване на компетентностите на учениците, а добавянето на технологии допринася и за преживяванията в класната стая. Не по-малко предимство е и наличието на конкуренция между училищата, което променя нагласите и представите за обучението.

Кой би бил правилният избор?

Всеки родител има собствени критерии и разбиране за качество и желана среда за детето си. Те искат най-доброто - детето да е щастливо, обгрижено, да му се обръща внимание, да напредва, да постига успехи.

Какво правим ние?

- Ние подготвяме учениците как да учат, а не как да се явят на изпит.

- Използваме съвременните технологии в интерес на децата.

- Работим “в облака”, в Google Classroom.

- Обединени сме около ценностите – Стремеж към високи постижения и ефективност, Толерантност и полза на другите, Предприемчивост, Работа в екип, Родолюбие.

- Стимулираме учениците да работят и да мислят, независимо дали са в класната стая, или учат от вкъщи.

- Преподаваме с фокус към ученика чрез проблемно-базирано обучение, основано на компетентности.

- Оборудвани сме и обучени да реагираме веднага на всички съвременни предизвикателства.

- Градим общност – имаме Родителски съвет, с който заедно взимаме важни решения за доброто на нашите ученици; организираме Родителска академия, на чиито срещи семействата имат възможност да се срещнат с различни специалисти и да дискутират как родителите, учениците и училището могат успешно да си партнират.

- Дори и в сложна ситуация като тази, целият екип на ЧСУ “Цар Симеон Велики” е в работен режим: нашите учители и ученици взимат своите часове онлайн; администрацията ни е на разположение по телефон и имейл; екипът по прием на нови ученици организира виртуални срещи с родители; организираме срещите на Родителската академия дистанционно.

- Работим с учителите, за да могат те да бъдат двигатели на иновациите и да боравят свободно с технологиите.

- Осъществяваме целенасочена и постоянна дейност на подкрепа с цел подобряване и развитие по отношение на учителите и процеса на преподаване.

- Използваме анкета за изследване на преживяването на учениците в класната стая и на база на нея предприемаме действия за подобрение на учебния процес.

- Взимаме под внимание обратната връзка на родителите и учениците.

- Ежедневно правим анализ на постигнатото през деня и коригираме в положителна посока.

Нашата визия:

Училището е лидер и модел за образованието в България; подготвя новатори, учени и предприемачи; изгражда млади хора с мисия да работят за обществото ни и за България: https://blog.tzarsimeon.bg/

Нашите родители:

Както повечето родители и аз присъствам по време на някои от онлайн часовете на дъщеря си, защото работя от вкъщи.

Прави ми много силно впечатление бързината, с която стана адаптацията към онлайн обучението, както технически, така и педагогическото умение, с което всеки от учителите успя да завладее децата и те наистина забравят, че са пред компютър. Реално няма пропуснат материал към момента и детето ми не усеща ограниченията на сегашната ситуация, защото се създава много реалистична атмосфера.

Исках да го дам като обратна връзка, защото това е важно за вас, но е незаменимо за нас в момента.

Майка на ученичка от 5. клас в ЧСУ “Цар Симеон Велики”

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Снежнобялата Хайди ще покори Алпите заедно със собственика си Наша котка се бори за "Гинес"! Снежнобялата Хайди Любопиткова ще опита да влезе в Книгите на рекордите "Гинес" като котката, изминала най-много километри по света. "България Днес" пръв писа за красивото четириного, което заедно със собственика си Данаил Нешев обикаля България и света

Гласуването е онлайн, но победителката ще получи корона на живо Иво АНГЕЛОВ Учителят Тео влиза в необичайна роля! Преподавателят по физика, който подготвя млади таланти, ще връчи наградата на тазгодишната победителка в конкурса "Царица Роза". Теодосий Теодосиев, както е истинското му име, е част от тричленното жури

Благой Иванов-Багата е много доволен от отлагането на неговия мач с Аугусто Сакаи (Браз) в Лас Вегас от ММА веригата UFC. Сблъсъкът трябваше да се проведе в началото на май в Сао Пауло, но заради коронавируса беше пренасрочен. Срещата ще се състои в ранните часове на неделя българско време. „Лагерът се удължи с 3 седмици