Един от биячите на Слави Ангелов чистил обувките си с белина, за да няма следи

https://www.24chasa.bg/novini/article/8505839 www.24chasa.bg
СЛАВИ АНГЕЛОВ

Един от задържаните за зверския побой над журналиста Слави Ангелов е чистил обувките си с белина, за да прикрие следите от престъплението. Срещу него и съучастниците му са събрани и други улики, които са дали основание на специализирания съд в събота да ги остави в ареста.

Братята близнаци Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев са следени от полицията 20-ина дни преди ареста. Тримата бяха задържани в четвъртък след претърсвания на няколко адреса в София.

Според разследващите Асенови и Митрев са преките извършители на побоя над Ангелов, който освен дългогодишен разследващ журналист е главен редактор на в. “168 часа” и на сп. “Космос”. Продължава издирването на помагачите и поръчителите на бруталното престъпление, извършено вечерта на 17 март т.г. близо до дома на журналиста.

Близнаците и Митрев са обвинени за участие в престъпен сговор, причиняване на средна телесна повреда и държане на наркотици. Тримата не са осъждани, но имат криминални регистрации. При претърсване на домовете и колите им са открити чукове, бухалки, електрошокови и телескопични палки, белезници, военни димки, знаме със свастика, “Моята борба” на Хитлер, кокаин и др.

Сред уликите по делото има угарка и шапка, на които е направена ДНК експертиза. Адвокатите са опитали да я оспорят, но съдът я е приел за годно доказателство наред с видеотехническите експертизи, протоколите за претърсване и изземване, физикохимичният анализ на дрогата и др.

Решението Асенови и Митрев да останат в ареста е на съдия Силвия Русева. Тя е преценила, че има достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че задържаните са извършили престъпленията, за които са обвинени. Другите мотиви са, че има опасност да се укрият и да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати на свобода. Тримата не работят. Занимавали са се с бокс. Свързани са и с бойния клуб на “Левски София-запад”, който още миналата седмица се разграничи от тях.

Разследващите проверяват дали арестуваните не са замесени и в други брутални нападения.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата