Борисов по македонска ТВ: Ние на какъв език с тебе говорим, кой ни е преводач? (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8509312 www.24chasa.bg

Премиерът Бойко Борисов даде интервю за македонската телевизия Сител по повод появилите се информации в Северна Македония, че България блокира определянето на дата за започване на преговори за присъединяване на съседката ни към ЕС.

"На последния Европейски съвет говорихме максимално да подкрепим Северна Македония и Албания, така че всичко е в ръцете на македонците. Ние сме държавата, която първа започна и с Договора за добросъседство направи възможно да се говори изобщо за присединяване към ЕС на нашите мили братя и сестри", казва българският премиер. Добавя, че е защитавал Северна Македония в Европейския съвет тогава, когато "искаха въобще да не ви включат в преговорите", отговори Борисов на обвиненията към нашата страна.

"Ние на какъв език говорим сега с тебе? При теб кой е преводач? При мен кой е преводач? Ето това е нещо, което много спъва Балканите. Имаме толкова много история, че тя ни е в повече", допълни Борисов.
Според телевизия Сител, нашият премиер е казал още, че България е поставила условия за македонския език при старта на преговорите с ЕС на Северна Македония.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена