Съдът отмени гаранцията на Волен Сидеров от 50 000 лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8513968 www.24chasa.bg
Волен Сидеров

Софийският районен съд отмени гаранцията от 50 000 лв., която лидерът на "Атака" и общински съветник в столицата Волен Сидеров трябваше да плати по едно от делата срещу него, за да остане на свобода.

Тя му бе наложена на 14 април т. г. от районната прокуратура.

Трима адвокати на Сидеров са обжалвали гаранцията. Те посочили, че липсват мотиви за вида и размера й и че тя не е съобразена с имущественото и семейното състояние на Сидеров. 

Съдия Николай Урумов е решил след закрито заседание днес, че гаранцията е незаконосъобразна.

Тя бе наложена, след като Сидеров бе обвинен за подбуждане към нарушаване на мерките срещу пандемията от коронавирус.

На Цветница в тв интервю и съобщения до медии Сидеров призова хората да излязат масово на Великден и да покажат кое е "по-важно - Мутафчийски или Бог?"

Ден по-късно прокуратурата се самосезира и започна проверка.

Според съда по делото срещу Сидеров нямало данни да е извършил престъпление и затова няма основание да му налага мярка за неотклонение.

Николай Урумов посочва, че думите на лидера на "Атака" са "цитирани избирателно в постановлението за привличането му като обвиняем" като определени изрази били извадени от контекста на изказването му и им бил придаден друг смисъл.

Изказването на Сидеров изразява лична позиция и оценка и не представлява призив, "нито подбуждане на хора да вършат престъпни прояви", пише съдът.

Очаквайте подробности.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата