Желязков възобновява изпитите за шофьорска книжка

https://www.24chasa.bg/novini/article/8514547 www.24chasa.bg
Министърът на транспорта Росен Желязков на среща с представители на автошколите

Обучението се отваря на 18 май, ако ситуацията позволява, смята министърът на транспорта

От 4 май се възобновяват теоретичните изпити на кандидатите за шофьорска книжка, а от 11 май и изпитите по практика. Това стана ясно след днешната среща на министъра на транспорта Росен Желязков с организации на преподавателите по авто-мото подготовка.

Участие в разговорите взеха и зам.-министър Ангел Попов и изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски.

Работното време на изпитващите ще бъде удължено на 12 часа, а в залите за решаване на листовките кандидатите ще бъдат по-малко, за да има дистанция. След всеки изпит помещенията ще се дезинфекцират.

"Същите мерки за дезинфекция ще бъдат предприети и за автомобилите, които провеждат шофьорски курсове. Задължително остава и ползването на маски и ръкавици“, заяви министър Росен Желязков.
Той посочи, че целта е изграждането на ефективна организация, която да позволи нормалното функциониране на тази система. „За излизането от трудната ситуация са нужни общите усилия на администрацията и на бранша, затова оставаме в постоянен диалог, тъй като в този момент с конфликтност и противопоставяне нищо градивно няма да постигнем“, категоричен бе Росен Желязков.

Автоинструкторите готвеха протест срещу спирането на изпитите и на обучението.