Делян Пеевски дари на болницата в Свищов тестове и консумативи

https://www.24chasa.bg/novini/article/8517178 www.24chasa.bg
Народният представител Делян Пеевски

Народният представител вече е дарил близо 5 млн. лв. за борбата с коронавируса

Болницата в Свищов вече може да се каже, че е доста по-подготвена, за да посрещне първите си пациенти с коронавирус, след като депутатът Делян Пеевски дари тестове и консумативи на лечебното заведение, предава Канал 3. 

“Ние все още нямаме доказан пациент с положителна проба, но постоянно се използват бързите тестове за диагностициране, така както е указано в заповедта на здравния министър“, коментира директорът на МБАЛ-Свищов Елена Александрова.

“Искаме да изкажем благодарността си към г-н Пеевски и към цялата координация на дарителската кампания“, добави тя. 

Народният представител от групата на ДПС продължава да помага във всички точки на страната, като общата сума на даренията му достига близо 5 млн. лв.

“Най-вероятно основната част от сумата за болницата ни ще бъде използвана за закупуване на достатъчно количество бързи тестове на всички съмнителни с респираторни заболявания”, поясни Александрова.

Свищовската болница получи още защитни облекла и маски от висок клас за лекарите на първа линия.

“Това е една част от цялата кампания, която г-н Пеевски прави. Затова и аз искам да му благодаря за поредната помощ, която е очаквана и нужна. Със здраве да си я ползвате и дано да не се сблъсквате с коронавируса”, пожела от ДПС Халил Летифов пред ръководството на лечебното заведение.