10 дни след катастрофата с Милен Цветков МВР издирва 6-има пешеходци, измъкнали се от смъртта, те още мълчат

https://www.24chasa.bg/novini/article/8520891 www.24chasa.bg

l Едва сега се е появила необходимост от

показанията им за уточняване на детайли

l Майката на Кристиан има

достатъчно пари за гаранцията от

100 хил. лв., реши съдът в сряда

Късно във вторник столичната полиция призова всички пешеходци, станали свидетели на катастрофата, при която бе убит Милен Цветков, да се свържат с тел. 112, за да дадат показания, но въпреки това в сряда нито един от тях не се е обадил. На кадрите от видеозаписите, разпространени във фейсбук, се виждаха 6 души, които по чудо се разминаха със смъртта, когато джипът, шофиран от Кристиан Николов, помете колата на журналиста. Вероятно повечето от тях щяха да бъдат прегазени от аудито на Кристиан, ако то не се беше забило в колата на Цветков, спрял на червен светофар. Точно към тях е насочен и апелът на полицията. Всички са си тръгнали след инцидента и не са изчакали пристигането на разследващите.

МВР ги призова чрез медиите 10 дни след катастрофата, защото тогава се е появила необходимост от техните показания за уточняване на детайли около инцидента, научи “24 часа”. Те могат да потвърдят или да отрекат показания на други очевидци, които са били по-далеч. Иначе са разпитани десетки други свидетели, част от които са останали на кръстовището по време на инцидента и са помагали на Цветков да излезе от колата. Пред съдия е дал показания и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов Георги, който е потвърдил, че шофьор на аудито е бил Кристиан.

Майката на Кристиан Николов има значителни приходи от фирмите си и не дължи издръжка на трите си деца, които са пълнолетни. С този мотив Софийският градски съд отказа да отмени гаранцията от 100 хил. лв., които прокуратурата наложи на Десислава Пешева по обвинението срещу нея, че е дала колата си на дрогирания си син.

В сряда адвокатът на Пешева Константин Симеонов каза пред “24 часа”, че талонът на автомобила е бил в чантата на майката, а тя не е знаела, че синът ѝ взема наркотици и че ще шофира във фаталния ден.

Съдът не се е съобразил и с твърденията на Пешева, че плаща частните детски градини и училища на четиримата си племенници, както и че се грижи за родителите си. Нямало и данни да е с разклатено здраве. Когато я задържали в полицията, дори отказала медицински преглед. Определението е окончателно и се очаква сумата от 100 хил. лв. да бъде внесена. Пешева е представила декларации за материалното си състояние, но от отчетите на дружествата, в които участва, личало, че има парите.