Пациент от Гара Орешец избяга от врачанската болница, хванаха го

https://www.24chasa.bg/novini/article/8525819 www.24chasa.bg
Пациент от Гара Орешец избяга от врачанската болница, хванаха го

Заразен с коронавирус от Видинско е избягал от врачанската болница, събщиха от здравното заведение. Липсата му е била установена тази вечер и лекарите веднага обявили тревога, като сигнализирали и полицията.

Избягалият пациент от дома за стари хора в с. Гара Орешец, приет вчера в МБАЛ "Христо Ботев" страда от деменция и се предполага, че не познава добре Враца. Екип от болницата и полицията го издирваха в района около болницата и околните улици. Час след изчезването му 88-годишният пациент е бил открит в близост до бензиностанция на километър от болницата. 

Екип със защитни облекла пък веднага започна дезинфекция на целия район около болницата и района, в който бе открит избягалия възрастен човек. Шефът на врачанската болница д-р Керемедчиев обяви,че пациентът успял да избяга от новото инфекциозно отделение поради небрежност на персонала. 

Вчера във врачанската болница бяха приети за лечение 7 от заразените с корона вирус от дома на Гара Орешец. Прехвърлянето се наложи след като 10 на сто от персонала на видинската болница показа положителни проби за коронавирус, две отделения бяха затворени, а част от пациентите се изпращат в болницата в Лом.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена