Синът на Лъчезар Иванов: Видях червения светофар, но не и колата на Милен Цветков (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8526336 www.24chasa.bg
Кристиан Николов

Младежът е разпитан втори път, но пред съдия. Кристиан

още не е дал обяснения

Видях с периферното си зрение, че светофарът е червен, опитах да викна на Кристиан, но в този миг се ударихме. Колата на Милен Цветков не съм видял, твърдял в разпит пред съдия Георги Иванов.

Младият мъж, който е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, отишъл с адвокат да даде показания в съда 5-6 дни след катастрофата на кръстовището на ул. “Хенрик Ибсен” и бул. “Черни връх” в София, при която бе убит тв водещият Милен Цветков.

Преди това Иванов е разпитван от полицаи. Пред тях заявил, че нищо не е видял, защото гледал в джиесема си и в момента на удара възглавниците се отворили.

Пред съдията той отново казал, че е “ровил” в телефона си, но този път уточнил, че е забелязал светофара, докато бил смъкнат на седалката. С Кристиан и приятелката му Симона преди това били някъде из центъра на София.

Засега Кристиан Николов, който е обвинен за умишлено причиняване на смърт, не е дал обяснения. След първоначално колебание пред полицаи ден след катастрофата е говорила и Симона, но показанията ѝ били твърде общи и не внасяли яснота. Дали ще се стигне до неин разпит в съда, още не е ясно.

На 21 април Георги и Симона бяха обвинени от Софийската районна прокуратура, че са “затаили истина за факти и обстоятелства”, свързани с катастрофата.

Вече е установено, че предния ден тримата са били на пикник на Витоша с още 5-6 души. Полицаите ги хванали, съставили им актове за нарушаване на противоепидемичните мерки срещу COVID-19 и им наредили да си ходят. Компанията се преместила да купонясва в къщата на Кристиан, защото майка му отсъствала. Там били поне 10-ина души.

Участниците в пикника трябва да платят по 300 лв. глоба. Някои от тях са били привикани на разпит във вторник.

От 2 дни МВР издирва пешеходците, отървали се на косъм от смъртта при удара на джипа на Кристиан в колата на Милен Цветков. До вчера нямаше информация дали някой от тях се е появил доброволно.

Георги Иванов е обжалвал гаранцията от 10 хил. лв., която му бе наложена след обвинението, че не е съдействал на разследването.

След като е свидетелствал обаче, има вероятност обвинението срещу него да бъде свалено. “Има такава възможност. Законът предвижда, ако обвиненият в затаяване на истина даде обяснения в рамките на разследването, да не носи наказателна отговорност”, заяви един от адвокатите по делото.

Както “24 часа” писа, Софийският градски съд отказа да намали гаранцията от 100 000 лв. на Десислава Пешева, майката на Кристиан. Тя бе обвинена, че е дала джипа на сина си. Защитата твърди, че не е знаела, че синът ѝ употребява наркотици и че той е взел колата без нейно знание. Според адвокатите майката била извън София, а талонът за автомобила бил в чантата й.

22-годишният Кристиан е най-големият от 3-те деца на Десислава. Тя има дъщеря на 20 г. и още един син - на 18 г. Жената трябва да плати гаранцията до края на деня в понеделник.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата