Лозан Панов не отговарял за творческите мутации и разширените зеници на лирическите герои (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8526375 www.24chasa.bg
Лозан Панов

l ВСС отне управлението на Съдебната палата

от председателя на Върховния касационен съд

l Главният прокурор го обяви

за болшевик: Той е прав дори когато греши

l Панов, запазете къщата, подайте оставка,

моли Севдалин Мавров

Забавно,смешно,тъжно и жалко протече онлайн заседанието на Висшия съдебен съвет, на което управлението на Съдебната палата бе отнето от председателя на Върховния касационен съд и предадено на Върховния апелативен съд.

Лозан Панов вече няма да отговаря за историческата сграда, в която бе сниман историческият вече клип на рапъра Alek Sandar, в който се зове за легализиране на марихуаната, танцуват полуголи момичета и мъжаги размахват оръжие.

Обвинения и обиди хвърчаха на онлайн заседанието, а правосъдният министър се включи ексклузивно. Данаил Кирилов бе забелязал разширените зеници на лирическите герои, на което Панов допусна, че най-вероятно са ги пуснали охранителите на Съдебната палата, които пък били на подчинение на правосъдния министър.

Председателят на ВКС потвърди, че договорът с продуцентите е подписан от главния секретар на ВКС, който бил упълномощен за това от самия Панов. Това провокира главния прокурор Иван Гешев да попита остро: "Интересно кой представител на ВКС е присъствал и е контролирал спазването на договора. Всичко това не снема отговорността от председателя на ВКС. За пореден път се опитва да избяга от отговорност. Недостойно е да се прехвърля отговорността на момчетата от охраната. Това е като с имуществената декларация, която не депозира, и със системата за случайното разпределение на дела. Това е болшевизъм в чист вид. Г-н Панов не е виновен дори когато греши", заяви главният прокурор.

По повод разширените зеници на актьорите Панов публикува резултати от проверка, в която се казва, че шефът на ВКС не е разрешавал достъп на дрогирани в Съдебната палата, защото не било в неговите правомощия. И цитира правила, че не се допускат граждани в неприличен вид - без дрехи, с къси панталони и много къси поли.

Министърът попита дали да възложи на служител от охраната да проверява Панов за наркотици, когато идва на работа. За да опише нелепата ситуация с клипа, членът на ВСС Драгомир Кояджиков цитира текста:

“Набивам хляба като бургери

и цял ден духам тая йерба.

Подарих на една кифла големи силикони,

мекички като матрак.

Забърсах я във инстаграма,

джойнтчета я черпя от по 2-3 грама,

те я вдигат чак до небесата.

Щом се приземим, слагам ѝ го във устата,

после щуро парти до зори,

успоредно в нея влизам дори.

Окей, кучко, писна ми.

Време е да се прибираш при мъжа си....”

По-късно Кояджиков искаше да чете отново, но колегите му не пожелаха да го наизустят.

Проверката на Панов установила, че искането на продуцентите било да се “снимат атмосферни кадри към саундтрака на американския филм “Да се ожениш млад”. Сюжетът е на романтична комедия, в която се разказва за забавната история на младо семейство, в което съпругата е бременна, а мъжът е преследван от анимираното му его. Съпътстван от съветите на егото си, непрекъснато се сблъсква с предизвикателствата на семейния живот, за да осъзнае в крайна сметка, че успешният брак изисква жертви.

Председателят на ВКС твърди, че съдът не е бил уведомен добросъвестно за “радикалните творчески мутации”, които ще претърпи сюжетът, а не бил компетентен да оценява художествената стойност на видеото.

Най-краен беше Севдалин Мавров, който призова Лозан Панов да си подаде оставката.

“Ако сте мъж и мислите за ВКС като институция, в която част от нас ще се върнем, моля ви, запазете институцията и си подайте оставката. Колеги, за една бълха да изгорим не юргана, а къщата - една институция, която винаги е била начело на правораздаването. Г-н Панов, запазете къщата, бъдете мъж!”, каза Мавров. (24часа)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на