24 376 стана броят на жертвите на COVID-19 във Франция

https://www.24chasa.bg/novini/article/8526465 www.24chasa.bg
Броят на жертвите на коронавируса във Франция достигна 24 376 души СНИМКА: Ройтерс

Броят на жертвите на коронавируса във Франция достигна 24 376 души. За последното денонощие са починали 289 души. Това съобщи на брифинг днес директорът на Главното управление по здравеопазване на Франция Жером Саломон, цитиран от световните агенции.

Той добави, че 26 283 души са в болница, от които 4019 са в реанимация.

Париж и Североизточна Франция бяха обявени за част от червена зона на коронавируса, предаде ДПА.

Всички 101 административни района на Франция или департаменти, ще бъдат категоризирани като червени или зелени зони, въз основа на което ще бъде решавано до каква степен да бъдат облекчавани ограничителните мерки, когато на 11 май отпадне пълната карантина.

Картата с червените и зелените зони беше представена днес от здравния министър Оливие Веран. Париж и североизточната част на Франция според нея са червени зони, допълва БТА.

Веран предупреди, че картата отразява ситуацията към днешния ден, което означава, че до 11 май цветът на всеки от департаментите може да се промени. Дотогава правилата на пълната карантина остават в сила навсякъде, допълни той.

Окончателният статут на всеки район ще се определя от това кoлко широко се разпространява вирусът там, каква част от леглата в интензивните отделения са заети и какъв е местният капацитет за тестване.