Нови 23 заразени с COVID -19 у нас, втори лекар починал

https://www.24chasa.bg/novini/article/8532930 www.24chasa.bg
Секретарят на Националният оперативен щаб доц. Димо Димов КАДЪР: БНТ

983 са направените проби за последните 24 часа. Лабораторно потвърдените са 23, като общият брой става 1611. Активните области са 9. Това каза секретарят на Националният оперативен щаб доц. Димо Димов.

Новите 23 са разпределени 6 в София, 8 във Видин, Сливен - 3, а в Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Стара Загора и Ямбол по 1. 

Новите  случаи на заразените деца са 2 - на 10г. и 11г. във Видин. 

Втори лекар е издъхнал у нас. Той е от спешното отделение на Александровска болница в София. 

По думите му докторът е бил диагностиран с COVID-19. Приет е в изключително тежко състояние и не е могъл да бъде спасен.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че докторката е била болна, дала е отрицателни проби на PCR, а след като е излекувана пристига в чакалнята на болницата и е издъхнала. Ген. Мутафчийски от своя страна заяви, че вчера внезапмно е влошила състоянието си. "Наложило се е веднага да бъде интубирана, но не е могла да стигне до спешното отделение. Тревожното в момента е, че тя е дала две отрицателни проби на PCR тестовете", добави той. 

В събота в Сливен издъхна 43-годишната лекарка от инфекциозното отделение д-р Илияна Иванова. Снощи цялото й семейство бе прието в болница.

Очаквайте подробности