Д-р Пандова не е имала положителна проба за COVID-19 (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8533731 www.24chasa.bg
Д-р Нели Пандова

Лекарката е била с вирусна бронхопневмония и е изписана от „Света Анна” на 7 април

Спешният лекар д-р Нели Пандова от Центъра по спешна медицинска помощ в София не е била диагностицирана с COVID-19. Лекарката постъпва в столичната университетска болница „Света Анна” на 31 март. Диагностицирана е с вирусна бронхопневмония, но е била в добро състояние.

Била е съмнителна за COVID-19, защото е била контактна на свой колега - шофьор на линейка от спешна помощ, който е с доказан коронавирус, научи „24 часа”.

Още при постъпването ѝ в болницата, на д-р Пандова са направени рентгенова снимка и скенер на белите дробове, както и PCR тест, който е бил отрицателен. Около 4 април е направен втори PCR тест, който също е бил отрицателен. През това време е лекувана в инфекциозното отделение за бронхопневмонията, която има. При втория отрицателен резултат е изписана, била е в добро състояние, без оплаквания. Самата тя също се чувствала добре и имала желание да се прибере у дома.

При приемането ѝ в Александровска болница, на д-р Пандова са взети проби за бърз и за PCR тест. По информация на „24 часа” и двата са отрицателни, но официално потвърждение за това все още няма.

Възможно е белодробна тромбоемболия да е причина за рязкото влошаване на състоянието ѝ.