Каракачанов: За мен е по-важно какво правим след коронавируса

https://www.24chasa.bg/novini/article/8541286 www.24chasa.bg
Красимир Каракачанов СНИМКА: Архив

"Да, промените в закона са приемливи, но в парламента ще има много нюанси. За мен и моите колеги е по-важно какво правим след коронавируса", заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов по Нова тв.

"След като няма изънредно положение, как здравния министър ще може да налага решения в различни ситуации. И дали това не е извънредно положение без такова. Такива ще са въпросите в парламента", допълни той.

"Философията на нашите предложения за намаляването на ДДС на 5% е да подпомогнем туризма, защото той дава 12 милиарда от БВП е да се предотвратят фалитите. При този сезон, който не се знае дали ще го има, трябва да се помогне", каза още той.

"Държавата не може да бъде само касиер. Тези 15 милиарда, които дава туризма, ако можеш да ги зачеркнеш, тогава няма да му помагаме. Всички предложения ще помогнат. Много сме велики, когато казваме "не". В държави като Италия, Гърция, Турция вече го правят", каза още той.

"Другият сектор, който е важен е земеделието. 20% са само български продукти. Парадоксално е, държавата, която е хранила Европа, сега да вкарва 80% от яденето", каза още той. "Ние сме единствените, която наивно допуснахме да нямаме протекционизъм", каза още той.

"Идеята е да стимулираме земеделието, след което да тръгнат и други. В момента наистина не може да покрием нуждите. Но ако убием и това, което имаме, догодина ще внасяме всичко", каза още той.

"Ние искахме икономическия съвет да бъде постоянен. Но за съжаление не се прие", допълни Каракачанов.

"Няма неразбирателство с НФСБ. Както казва Швейк: един каже едно, друг - друга и накрая делото просперира", каза още вицепремиерът.

Спрени са прговорите за нови бойни машини и кораби, заради ограниченията за пътуване в Европа. "Към края на лятото ще имаме яснота по този въпрос", допълни Каракачанов. "Във време на криза няма как да орежеш единият крак на сигурността. Някои предлагат да бъдат дадени парите за нещо друго. Това е открит популизъм. Тези кризи водят след себе си политически такива и военни конфликти. След последната избухна такъв в Близкия Изток и още не е решен. И ние какво? Да разпуснем армията ли? Това няма как да стане", допълни той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на

Спецчасти с автомати задържаха мъже в различни части на България. Всички са свързвани с Васил Божков и сочени за неговите "десни ръце". Имената на част от тях излязоха в списък с бивши ченгета, близки до хазартния бос. Арестите започнаха сутринта, по времето, когато Васил Божков съобщи, че съдът е отменил вземането на лиценза на "Еврофутбол" (виж