Обучението в Аграрен университет – Пловдив в извънредната ситуация

https://www.24chasa.bg/novini/article/8542352 www.24chasa.bg

Тази година Аграрният университет отбелязва 75-годишен юбилей от създаването си. Верен на традициите си, днес той е модерен национален и европейски образователен, научноизследователски и внедрителски център, със значителен принос за устойчивия и интелигентен растеж на аграрния сектор, туристическия бизнес и развитието на регионите.

През 2019 г. АУ е акредитиран от НАОА с оценка 9.61 по десетобалната система, която го отрежда в топ три сред университетите в страната. Години наред заема първите места в рейтинговата система на висшите училища в България. През 2019 г. отново е първенец в ПН „Растителна защита“ и „Животновъдство“ и отличен като най-престижното висше училище в ПН „Растениевъдство“ според работодателите и студентите.

Въпреки извънредното положение в страната заради коронавируса COVID-19, ръководството на университета, преподавателите, служителите, студентите и докторантите продължават да работят с професионализъм и компетентност и отговарят адекватно на предизвикателствата.

С цел защита от коронавируса своевременно се организира и се провежда дистанционна форма на обучение на студентите бакалаври и магистри от всички курсове и специалности по утвърден график. Докторантите продължават научната си дейност в онлайн контакт с ръководителите си. Това е моделът, който може да опази здравето и живота на преподаватели, студенти и персонал в тези трудни за всички нас условия на извънредни мерки. Ръководството на университета има възможност да оказва текущ контрол, какъвто има и при присъствената форма, което е основание за високото качество на обучение, макар и в дистанционен режим.

Със заповед на ректора не се провеждат научни конференции, дискусии, заседания, отменени са всички командировки в страната и чужбина. Присъствената работа на администрацията в университета е сведена до минимум.

С грижа за персонала си, ръководството на АУ осигури тестване за наличие на коронавирус на 50 души – администратори, служители и преподаватели, които в периода на извънредната ситуация изпълняват трудовите си задължения на място в университета. Всички тестове са с отрицателен резултат.

Студентският съвет е приел пакет мерки за социална подкрепа. От бюджета си ще заплати наема за общежитие за месец май на 270 студенти в размер на 11 000 лв. Предстои създаване на Фонд за солидарност. Студенти в затруднено положение ще могат да ползват еднократни социални стипендии.

АУ предоставя възможност за електронно подаване на документи за кандидатстване за ОКС „бакалавър“ и „магистър” чрез системата за онлайн кандидатстване, която е достъпна на адрес: www.apply.au-plovdiv.bg

Връзка към системата е вградена и в основното меню на интернет страницата на университета. Цялата информация за кандидатстване в АУ за учебна 2020/2021 г. е достъпна в меню ПРИЕМ.

В предлаганите 13 бакалавърски, 36 магистърски и 26 докторски специалности се подготвят специалисти с висока квалификация, способни да работят за осигуряване на качествени и безопасни храни, фуражи и биогорива, отговарящи на високите изисквания на европейските стандарти.

Бакалавърски специалности за учебната 2020-2021 г.: Агрономство (Полевъдство), Лозаро-градинарство, Декоративно градинарство и озеленяване, Тропично и субтропично земеделие, Растителни биотехнологии, Растителна защита, Зооинженерство, Аграрно инженерство, Екология и опазване на околната среда, Аграрна икономика, Бизнес икономика, Икономика и управление на регионалното развитие, Аграрен туризъм.

АУ признава оценките от ДЗИ като равностойни на оценките от кандидатстудентските изпити.

Магистърските програми са в 7 професионални направления: Растениевъдство, Растителна защита, Животновъдство, Икономика, Туризъм, Науки за земята и Общо инженерство.

Подробна информация на сайта на АУ: www.au-plovdiv.bg

Контакти: Учебноинформационен център – 032/654 250, 0882 384 293;
uic@au-plovdiv.bg

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бразилската футболната легенда Ривалдо се радва на женски ласки в басейн. Той и половинката му Елиза се натискат във водата. Двамата в момента се намират в Уиндърмиър, Флорида. Под кадъра хубавицата е написала: "Любовен басейн", с което намеква какво е намислила за футболиста под жаркото слънце. "Златната топка" е женен за доста по-младата от него

Буят ще е дистанцията с давещия се КОЙ Е ТОЙ Стоян Андонов е роден на 19 ноември 1959 г. От 1994-а е председател на Националната комисия по водно спасяване към БЧК. Той е индивидуален световен шампион по водно спасяване и дългогодишен ръководен деятел на българското водно спасяване с неоспорим и забележителен принос за неговото административно

Топ моделът Ирина Шейк не страда особено след раздялата с актьора и продуцент Брадли Купър. Рускинята, която навремето топлеше леглото и на футболната суперзвезда Кристиано Роналдо, участва в нова рекламна кампания на бельо. Тя сложи прозрачен сутиен за кеф на милионите си фенове по света. Кадрите бяха част от фотосесията за италианската марка