Виж стъклени кабини пред ресторант в Нидерландия

https://www.24chasa.bg/novini/article/8551588 www.24chasa.bg
Стъклените кабини Снимка: Ройтерс

Нидерландски ресторант дава идея как в условията на коронавирус, но и постепенно смекчени ограничения, можем да си подарим вкусна храна в ресторант.

Малки стъклени кабини за двама или трима - така в Нидерландия успяват да намерят пресечна точка между противоепидемични мерки и щастието на клиентите, коментира БНТ.

Служителите на този ресторант в Амстердам показват как може да обслужват с ръкавици и прозрачни шлемове, а питиетата и ястията да се поднасят след отварянето на специални плъзгащи врати на импровизираните кабини, за да се избегне максимално физически контакт между персонал и клиенти.

Единствената забележка след експеримента е, че на обяд става прекалено горещо и може да се помисли за някакво покритие.

Първоначално идеята на ресторанта била изпробвана сред членове на семейството на собственика и приятели.

"Сега се учим как да почистваме, да сервираме или да отсервираме, но елегантно, за да се чувствате обгрижени и приятно. Има още много работа и практика от наша страна", казва собственикът на ресторанта Вилем Велховен.

Този ресторант е иновитивен и с друго - зеленчуците са собствено производство.

Нидерландските ресторанти остават затворени поне до 19 май и засега имат право само да приготвят храна за вкъщи. Но дори и след като получат разрешение да отворят, ще трябва да работят при намален капацитет и строги правила за социална дистанция.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

В крак с последните модни тенденции е лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". За лятната си разходка из столицата той заложи на прасковено сако и шал в същия тон. Визията на Минчев е завършена с бели кубинки и бял панталон, като акцент на обувките му са илюстрации на светкавици. Снимки: България