Пеевски дарява 700 хил. лв. на община Пазарджик, гората на с. Црънча става парк

https://www.24chasa.bg/novini/article/8552068 www.24chasa.bg
Депутатът Делян Пеевски СНИМКА: Архив

Делян Пеевски, чрез фирмата си "Интръст", дарява на община Пазарджик 700 хил. лв, с условие да не се продава гората над местното с. Црънча, съобщи току-що на извънреден брифинг кметът на Пазарджик Тодор Попов. 

Вчера на Гергьовден жители на с. Црънча протестираха по време на демонстрациите на отряда за специални операции, на които присъства и премиерът Бойко Борисов, срещу продажбата на гората. Решението за това беше взето от Общинския съвет в Пазарджик на последната сесия на 29.04. 2020 г., което предизвика серия от протести. 

Във вчерашния ден Тодор Попов е получил много обаждания по телефона и официално писмо, адресирано до него и до председателя на Общинския съвет Хари Харалампиев от фирма "Интертръст". В него управителят на компанията Александър Георгиев съобщава, че Делян Пеевски иска да дари 700 хил. лв. да не се продава гората.

Дарението ще бъде на два транша, като първият от тях в размер на 350 хил. лв, ще са за изграждането на парк в гората на с. Црънча. 

По волята на дарителя този парк трябва да носи името на Св. Георги Победоносец. Вторият транш от 350 хил. лв. ще бъде за подпомагане на волейболния клуб "Хебър" в Пазарджик. В тази връзка Тодор Попов изказа благодарност на Делян Пеевски и съобщи, че дарението ще бъде прието. За тази цел още следващата седмица ще бъде свикано извънредно заседания на местния общински съвет, на което ще бъде отменена продажбата на гората над с. Црънча. 

В 41-ото и 42-ото Народно събрание Пеевски бе депутат от Пазарджик.

Дарените средства от него по време на извънредното положение достигат 6 млн. лв.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Забързано всекидневие има журналистката Маргарита Михнева, видя зоркото око на "България Днес". Телевизионерката е забелязана да чака тролей на столичния булевард "Г.С. Раковски". Заради липсата на достатъчно време, докато седи на спирката, Михнева похапва храна, която вади от чантата си. Веднага след като пристига тролеят

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради