Жената на Васил Божков 2 месеца без право да иска свобода

https://www.24chasa.bg/novini/article/8553259 www.24chasa.bg
Елена Динева с един от адвокатите си. След решението на апелативния спецсъд тя ще бъде върната в ареста

Елена Динева, жената на хазартния бос Васил Божков, да бъде върната в ареста. Това нареди днес Апелативният специализиран съд след заседание, на което Динева е присъствала лично.

Отказът за освобождаването й е третият пореден от 27 февруари насам. Магистратите са наложили 2-месечна забрана на Динева да иска освобождаване от ареста. Според тях ново искане за изменение на мярката за неотклонение е недопустимо, тъй като имало "злоупотреба с процесуално право" постоянно да се подават жалби.

От 20 февруари насам в специализирания и апелативния съд са проведени 6 заседания по молби на защитници на бизнесдамата за пускането й от ареста. Последната бе отхвърлена преди Великден. Няколко дни по-късно обаче било внесено ново искане и така делото не можело да бъде върнато на прокурора и разследващите.

Забраната да се подават молби за промяна на мярката за неотклонение не се прилага само в случай на влошено здравословното състояние. 

Съдът е отказал да пусне на свобода и Йоана Чолакова, бивша секретарка на Васил Божков. Решението тя да остане в ареста е подписано с особено мнение от един от апелативните съдии.

Според съдия Николай Димитров Чолакова може да бъде пусната под домашен арест. 

Динева и Чолакова са обвинени от прокуратурата за участие в престъпна група, ръководена от Васил Божков. Срещу него има 11 обвинения по две дела. Бизнесменът е в Обединените арабски емирства (ОАЕ) и се чака екстрадирането му.  

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата