Горанов: Божков е поредният богат българин, който се укрива от правосъдието

https://www.24chasa.bg/novini/article/8556364 www.24chasa.bg
ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ

Божков е поредният богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за своите защитни тези, каза финансовият министър Владислав Горанов в отговор на обвиненията, които бизнесменът Васил Божков отправи по-рано днес към премиера Борисов, Горанов и главния прокурор Иван Гешев.

"Никога не съм твърдял, че не познавам г-н Божков. Срещал съм и него, и Валентин Златев, и Кирил Домусчиев – всеки успешен бизнесмен в България. Но всеки български гражданин трябва да спазва закона, а не да бяга от институциите. Независимо от опита за внушения аз нямам претенции към г-н Божков освен за едно. През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той или негови служители са нарушавали Закона за хазарта, като е декларирал и внасял по-малко такси", каза още Горанов пред медиите в Народното събрание.

Срещите с Божков са били само по две теми "Регулация на рекламата в хазарта" и "Изравняване на режимите на онлайн хазарта с наземния", добави Горанов. "Не нося вина, че негови служители заедно с членове на комисията по хазарта са прилагали грешно закона, в резултат на което се дължат 700 млн. лв. Ако той е получил подобна „консултация“ от мен да не плаща данъци, нека да го докаже и тогава аз ще понеса своята отговорност, не само политическа", добави финансовият министър.

"Препоръчвам на всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата да го направи и по този начин няма да изпада в неприятната ситуация да бъде преследван от наказателните власти", каза още той и добави, че е много лесно когато си обвиняем да обвиниш обществото, освен това има и много други обвинения към Божков, които не са свързани с хазартния му бизнес.

Финансовият министър призова Божков и в момента да заплати това, което не е платил на време. Милиарди са генерирали фирмите му през периода им на действие, отбеляза Горанов. "След като плати тази сума той ще има и моралното и нормативното основание да претендира пред комисията по хазарта продължаването на своя бизнес.", каза още министърът.

Дори и в извънредното положение продължават да се готвят изменения в Закона за хазарта, отбеляза Горанов и посочи, че нито една от промените в закона за последните 5 г. не е свързана с облагодетелстването на хазартния бизнес.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Шпионска афера, свързана със съветника на Румен Радев Илия Милушев, е причина за безпрецедентните обиски в сградата на президентството, научи "България Днес". Точно в 9 часа сутринта десетки маскирани спецченгета и прокурори нахлуха в сградата. Пред смаяните служители са представени две заповеди за обиск

Колоритният риалити участник в "Къртицата" и "ВИП брадър" Емил Каменов не изневерява на любимата си работа. Той бе изловен отново да се труди като охрана от топпапараците на "България Днес". Звездата от "Къртицата" явно работи за широко скроен бизнесмен, тъй като работодателят му не изисква гардовете му да са в костюми, а с тениски и дънки

Легендата на родното кино Цветана Манева плаши дъждовете с огромен чадър. Топпапараците на "България Днес" изловиха актрисата на улицата с дъждобран, висок почти колкото звездата, въпреки че дъжд не валеше. Явно великата актриса носи чадъра, за да плаши времето, както гласи поговорката, коментираха столичани