44 затворници край Истанбул са с COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/8559247 www.24chasa.bg
Кадър от Истанбул: Ройтерс

Положителен резултат на тест за новия коронавирус са дали 44 затворници от затвора в истанбулското предградие Силиври, предаде турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на съобщение на прокуратурата в истанбулската община Бакъркьой.

В съобщението се уточнява, че първоначално наличие на зараза с COVID-19 е установена при двама затворници, които са били тествани, след като проявили симптоми на вируса. След това били направени тестове на затворниците, с които заразените са били в контакт, и така били установени още 42 случая на COVID-19 в затвора.

Заразените затворници са били изпратени веднага в болницата на затвора за прегледи и изследвания. Четиридесет от заразените не проявяват никакви симптоми на заболяването. Те са изолирани и поставени под лекарско наблюдение извън болницата. Другите четирима заразени са оставени на лечение в болницата на затвора. Общото здравословно състояние на всички 44 заразени с коронавируса затворници е добро, се посочва в съобщението на прокуратурата в Бакъркьой.