МЗХГ: По Кампанията за директни плащания са подадени 100% от заявленията

https://www.24chasa.bg/novini/article/8559516 www.24chasa.bg
Сградата на МЗХГ Снимка: Архив

Във връзка с разпространено писмо от Българска асоциация Биопродукти за удължаване на срока по Кампанията за директни плащания 2020 без санкции, от Министерството на земеделието, храните и горите информират, че към 7 май т. г. по Кампанията за директни плащания 2020 г. са подадени 100% от заявленията, спрямо 7 май 2019 г. Приключените заявления, спрямо същия период в Кампания 2019 г., са 98 на сто. Единствено е забавена възможността за приключване на заявленията по мярка 11 поради по-късното обявяване на мярката.

От ведомството припомнят, че прилагането на мярка 11 "Билогично земеделие" стартира на 27 април. Това стана възможно след като през декември миналата година страната ни изпрати за одобрение Шеста нотификация на ПРСР 2014-2020 г., която бе получена официално в края на април, припомнят от министерството. От днес всички заявления и схеми могат да се затварят, включително и мярка 11.

Министерството на земеделието, храните и горите е в постоянна връзка със земеделските производители, Областните и Общинските служби по земеделие в страната относно хода на кампанията по заявяване. Земеделските служби работят при пълен капацитет и удължено работно време, като очертаванията могат да се извършват и през настоящия уикенд, посочват от МЗХГ.

Стремежът на министерството е кампанията да приключи в обичайните си срокове, за да може да бъде извършено по ранно плащане към земеделските производители. За кампания 2020, съгласно приложимото законодателство, сроковете за подаване на заявления за подпомагане са както следва:

- до 15 май 2020 г. включително без санкция за закъснение при подаване на заявления или редакция на вече подадени такива; от 16 до 31 май 2020 г. включително кандидатите за подпомагане могат да правят промени по подадени вече заваления, без да търпят санкция за закъснение; от 3 до 10 юни 2020 г. включително се изчислява санкция за закъсняла редакция по добавените части от заявлението в размер на 1 процент за всеки работен ден.

На този етап не се налага промяна в сроковете.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на