Горанов отказва да говори за намаляване на ДДС, Симеонов притиска ГЕРБ да е от това лято

https://www.24chasa.bg/novini/article/8571271 www.24chasa.bg
Финансовият министър Владислав Горанов

Финансовият министър Владислав Горанов е отказал да разговаря с туристическия бранш за намаляване на ДДС на 9%. Той влязъл на разговора в кабинета на премиера Бойко Борисов докато течал разговора, но не пожелал въобще да обсъжда темата, научи "24 часа".

Горанов припомнил на Борисов позицията си, че е против каквито и да било данъчни промени. Той отказал и да участва на снимките от кабинета на премиера.

Междувременно веднага след като от правителството обявиха, че са склонни да намалят ДДС за туризма на 9% от 1 януари 2021 г., лидерът на НФСБ Валери Симеонов е започнал срещи с парламентарната група на ГЕРБ. Неговото настояване било ДДС за туристическия бранш да се намали още от това лято. Такова било настояването и на представителите на хотелиерите и ресторантьорите на срещата с министър-председателя.

Борисов обаче пък твърдо държи на датата 1 януари 2021 г. Съгласил се обаче данъчната промяна да влезе в парламента в момента, а не в края на годината като жест на добра воля към бизнеса. И срещу поет ангажимент от тяхна страна за изсветлят бизнеса си. Туристическият бранш обеща и да направи своя браншова камара по подобие на тази на строителите. Социалната министърка Деница Сачева пък е поискала минималният осигурителен доход за туризма да стане 800 лева. В момента е 610 лева.

Откога ще влезе в сила намаляването на ДДС за туризма и ще важи ли и за храни от първа необходимост би трябвало да стане ясно до края на деня. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи