За трета поредна година предоставят стипендии на името на ген. Стоян Тонев

https://www.24chasa.bg/novini/article/8582356 www.24chasa.bg
Ген. Стоян Тонев ръководи ВМА от 2002 до 2013 г.

Днес се навършват три години от смъртта на генерал-майор проф. д-р Стоян Тонев - началник на Военномедицинска академия в периода 2002 – 2013 г. и ръководител на Клиниката по кожни и венерически заболявания към ВМА от 1992 до 2002 г.

Наследниците на ген. Тонев учредиха през 2018 г. сдружение, което присъжда по две стипендии годишно на дипломанти от специалност „Медицина“ на Медицинския университет в Пловдив. Паричните бонуси от по 3000 лв. се дават на бъдещи лекари от семейства с по-ниски материални възможности. Кандидатстващите за стипендиите трябва да имат отличен успех, да са студенти в 6 курс на специалност „Медицина“ и да са на възраст до 30 години. Стипендиите се предоставят с цел подпомагане на по-нататъшното им научно развитие и професионално обучение.

Регламентът за кандидатстване е публикуван на електронната страница на МУ – Пловдив, както и на сайта на сдружението (www.generaltonev.bg).

Сдружението на името на ген. Тонев организира и безплатни дерматологични прегледи в определени дни и болнични центрове; финансира юбилеен брой на сп. „Колекционер”, посветен на медицинското и военното дело, и др.