Как строителят на "Кремиковци" ме спаси от комунистическата машина (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8590650 www.24chasa.bg

Това е една лична история на проф. Георги Фотев в памет на строителя на "Кремиковци" Георги Карауланов. Необикновен, изключителен, човек. Феноменална личност, казва той. Тогава професорът бил младеж, на когото не разрешавали да следва по политически причини. 

Шефът му - Карата лично се застъпил за него. 

Останали завинаги приятели. 

Когато комунизмът рухнал, Карата се питал ако за човек говорят делата му, какво е останало от неговите. "Кремиковци" рухвал пред очите му. Питал какъв е смисълът. 

Проф. Фотев отговорял, че живият Бог не е в небесата на астрофизиката, а в сърцата. 

Повече за тази разтърсваща лична история ще откриете тук

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена