Хиляди вярват: COVID-19 е измислен, за да ни вкарат чипове чрез ваксина

https://www.24chasa.bg/novini/article/8596703 www.24chasa.bg
Чучела на Бил Гейтс и Ангела Меркел носят протестиращи COVID-дисиденти в Щутгарт, Германия, недоволни от ограниченията. СНИМКА: РОЙТЕРС

Така ще държат човечеството в цифрово робство, твърдят конспиративните теории, които пандемията доведе до небивал разцвет

Мистериозен вирус изненадва планетата и за месеци я поставя пред изпитание, по-страшно от войните. Милиони са заразени, хиляди измират, няма лечение, ваксината се бави, икономиките рухват една след друга. Начинът на живот, социалните връзки, потребителските навици, работата се променят радикално.

Каква по-благоприятна почва от разцвета на всякакви хипотези - някои звучащи с известна доза логика, а други откровено налудничави. Разпространяват ги блогъри, медии, споделят ги в социалните мрежи, в тях вярват знаменитости и обикновени хора. COVID-19 доведе конспиративните теории до небивал разцвет.

Според Европейската служба за външни действия най-популярни са теориите, според които коронавирусът е биологично оръжие, създадено от отделни държави с цел да поставят останалите на колене - обичайните заподозрени са Китай, САЩ или Русия. Aнкети показват, че една трета от американците вярват в изкуствения произход на COVID-19, а не вярват на СЗО, която опровергава тази теза. Че вирусът е създаден в лаборатория в Ухан, е убеден и самият президент Доналд Тръмп. Руските и китайските мистификатори пък агитират, че COVID-19 изобретен от американците и пренесен в Китай по време на военно-спортните игри в Ухан през септември 2019 г.

В морето от откровени фейкове и полуистини се открояват някои теории, които се разпространяват с упорито постоянство.

Ваксината

на Бил Гейтс и

контролът над

населението

Пандемията активира антиваксърите. Много от тях са убедени, че зад появата на коронавируса стои милиардерът Бил Гейтс, който от години финансира програми за масово ваксиниране в Африка и Южна Азия. В конспиративните кръгове го наричат евгенист (човек, който опитва да подобри расата, като елиминира по-слабите и некачествени екземпляри).

Привържениците на теориите на заговора вярват, че паниката около COVID-19 се разпалва, за да бъде предизвикано масово принудително ваксиниране. Чрез ваксината ще бъдат ликвидирани между 15 и 95% от населението на Земята, а над оцелелите ще бъде установен контрол чрез вкарани с нея чипове в тялото им.

През 2015 г. по време на конференция на частен американски фонд Бил Гейтс произнася реч, на която предупреждава, че най-страшната заплаха за човечеството не е ядрената война, а пандемия от вирус, който може да отнеме живота на десетки милиони хора. “Заради недостатъчната подготовка на здравните системи може да настъпи епидемия от нова болест, по-страшна от ебола. Може да се появи вирус, при който заразените да се чувстват добре и да заразят други, като седнат в самолета или отидат в магазина”, казва тогава милиардерът. В тази реч привържениците на конспирациите виждат доказателство, че той още тогава е планирал появата на COVID-19, за да контролира глобалната здравна система.

През 2017 г. в авторитетното издание “Политико” излиза статия, която твърди, че фондацията на Бил и Мелинда Гейтс чрез щедрите си дарения е купила СЗО. Авторите твърдят, че на практика Гейтс е вторият след САЩ донор на организацията и така е подчинил целия ѝ дневен ред, а сега, когато Белият дом оттегли финансирането си,

влиянието му

става тотално

По този начин един от най-богатите хора в света е насочил огромен ресурс към кампании за ваксиниране в бедните страни, като е известно, че фондацията му е свързана с производители на ваксини. Много конспиративни сайтове още преди появата на COVID-19 писаха, че създателят на “Майкрософт” има

дяволски план

да намали

световното

население чрез

ваксините,

които осакатяват децата и правят жените стерилни. Така, щом се появи COVID-19, конспиролозите веднага насочиха вниманието си към богаташа, обвинявайки го, че иска да създаде и продаде колкото се може повече ненужни ваксини. В същото време вирусът ще изтреби милиони “излишни” хора, а останалите ще бъдат поставени под тотален контрол.

Наскоро и бившият съветник на президента Доналд Тръмп - Роджър Стоун, който лежа 40 месеца в затвора за лъжесвидетелсво, заяви в интервю, че COVID-19 е изкуствено създаден, и свърза появата му с готвената нановаксина на Гейтс. “Той и други глобалисти определено ще се възползват от пандемията за принудителна ваксина и вкарване в хората на микрочипове, за да бележат миналите през тестове”, обяви Стоун. В подобен стил мнозина тълкуват предложението на милиардера за “цифрова сертификация” на онези, които имат имунитет. Според теориите на заговора ваксината-чип вече съществува и прилагането ѝ е въпрос на месеци.

Самият Бил Гейтс хладнокръвно и с ирония приема нападките по свой адрес. “Намираме се в безумна ситуация и се разпространяват безумни слухове”, казва той.

Биологическо

оръжие за

постигане на

нов световен ред

Контролът над населението е неизменна част и от друга конспиративна теория - за установяването на нов световен ред. Тя е тясно свързана с предишната с тази разлика, че злият гений не е назован поименно. Според нея COVID-19 е създаден изкуствено в лаборатория от група хора - световни правителства в сянка, тайни общества, илюминати, рептилоиди (вариантите са доста), чиято цел е постигане на политическо и икономическо доминиране.

Свободите и правата на хората ще бъдат задушени и населението на земята го чака цифрово робство. Според разновидност на тази теория COVID-19 не засяга младите, а само старите, защото е биооръжие, създадено да прочисти човечеството, като населението бъде сведено до 1-2 млрд., че дори и 500 млн. души.

В началото на пандемията конспиролозите си спомниха за корица от декември 2018 г. на сп. “Икономист”, което според тях е рупор на тайните властелини на света. На нея е изобразен светът през 2019 г. В обложката привържениците на заговорите виждат много закодирани послания, които намекват за бъдещото нашествие на COVID-19 - има панголин, с който учените свързват преминаването на вируса от животните към човека.

Друго послание е свързано с технологията на разпознаване на лицата, която се свързва с бъдещото тотално следене на населението.

На корицата е изобразена и намусена панда, символ на Китай. А в центъра е Витрувианският човек на Леонардо да Винчи или по-скоро неговата опорочена съвременна разновидност, чиято популация трябва да бъде намалена. Той е изцяло насочен към материалното, държи в едната си ръка марихуана, а в другата - QR код като тези, с които властите в някои страни следят излизащите по време на карантина. На ръката му има схематично изображение на ДНК - израз на опасното човешко вмешателство в тайните на Вселената. Какво излиза? Че всичко е било предварително подготвено. 

5G мрежите

и Ухан

Теорията за предполагаемата вреда на 5G мрежите върху човешкото здраве се разпространява отдавна. Любителите на световния заговор първо твърдяха, че те предизвикват рак, но с началото на пандемията превключиха към коронавируса. Днес твърдят, че честотите на 5G карат молекулите на кислорода “да трептят с честота от 60 млрд. херца в секунда”, поради което те не могат да се свързват с хемоглобина в човешката кръв. Ето защо болните от коронавирус страдат от хипоксия - недостиг на въздух, смятат феновете на теорията. Като доказателство се сочи и че Ухан, където започна епидемията, е бил първият град (в действителност само един от първите), където през есента на 2019 г. са направени тестове за 5G мрежа.

От интернет тази лъжлива хипотеза се пренесе и в реалността, нанасяйки огромни щети. Първо британската преса писа през април за умишлено подпалени кули на 5G в големи градове като Бирмингам и Ливърпул. Към инженерите и работниците по мрежата заваляха заплахи. Учени и регулатори са категорични, че не е установена вреда за здравето от мобилните мрежи, включително и тези на 5G. Един прост въпрос също оборва тази теория на конспирацията - защо има бум на COVID-19 и в много страни, които не са помирисвали 5G, като Иран например?

Заразата е дошла

от планетата

Нибиру

или с метеор

Коронавирусът е следствие на заговор на анунаките от тайнствената планета Нибиру, звучи друга теория, която силно се доближава до фантастиката. Тези злобни извънземни са заразили Земята, за да унищожат човешката раса. Колкото и да изглежда далече от здравия разум, теорията за извънземния произход на COVID-19 намери неволна подкрепа от съвсем сериозен китайски учен. В опита си да опровергае хипотезите за изкуствения произход на инфекцията, шефът на уханския институт по вирусология Юан Чжимин каза пред китайската телевизия, че човешките знания не са достатъчни, за да се синтезира вирус, подобен на COVID-19. По думите му, ако този вирус е изкуствено създаден, то измайсторилите го превъзхождат уменията на хората, а обемът на подобна разработка е непосилен за човечеството като цяло.

Последователите на теориите за извънземните посочват, че в последните месеци се наблюдават необичайно много случаи на НЛО. Според “Дейли телеграф” само през март са постъпили стотици съобщения за наблюдавани космически кораби на пришълци над Европа. Дори Пентагонът пусна видео с огромна летяща чиния, заснета от бойни самолети. “Може би “зелените човечета” се опитват да разберат дали хората се вслушват в съветите за носене на маски и в мерките за изолация”, шегува се в сайта си уфологът Скот Уоринг.

Британски астроном пък съобщи в началото на годината, че COVID-19 е попаднал на Земята с метеор, взривил се в небето над Китай през октомври 2019 г. Взривът освободил вирусните частици. Те или са паднали на Земята, или в стратосферните въздушни потоци, които циркулират около планетата. В случая преобладаващите ветрове са разпространили болестта по целия свят в коридор между 40-ия и 60-ия паралел северна ширина. Именно по него били разположени най-засегнатите от пандемията страни. Това накара конспиролозите да заговорят за “пояс на смъртта” по линията Ухан - Франция- Италия - Иран- Южна Корея - Япония - Сиатъл - Вашингтон - Ню Йорк.

COVID-

дисидентите

Терминът COVID-дисидент се появи първо в Русия, където по принцип има силно недоверие към властта и официалните канали на комуникация. Подобни групи заявиха присъствието си особено видимо в последните седмици, когато започнаха протести срещу мерките на изолация в САЩ, Германия и други държави.

Явлението има различни проявления. Част от хората изобщо отричат съществуването на вируса. Това е нормална особеност на индивидуалната психика - в отрицанието на проблема тя намира начин да се съхрани. Невярващите в COVID-19 подозират могъщите фармацевтични компании и шепата супербогаташи в търсене на още по-големи печалби. Други смятат, че става дума за леко заболяване, около което се развихря истерия с користни цели от правителствата и медиите. Има и убедени, че обявяваните смъртни случаи всъщност не са от COVID-19, това е фалшификация. За подобно мнение способства и обявяването на хроничните заболявания на жертвите. По този повод се разпространява и виц: “Докторе, какво да пиша като причина за смъртта? Коронавирус. Как коронавирус? Той има две дупки от куршум в гърдите и седем рани от нож в корема. Добре тогава, пиши коронавирус със съпътстващи заболявания”.

Специалистите се притесняват от активността на тези групи, защото в тяхната философия е да не спазват мерките, да не пазят другите и да правят точно обратното на това, което експертите съветват. В Германия вече няколко пъти се организират протестни митинги срещу “корона-диктатурата”, в които се включват конспиролози, противници на ваксините, популисти и крайнодесни активисти. “Понеже пандемията предизвиква съвсем закономерни страхове, редица политически спекуланти паразитират върху уплахата на хората, внушават им небивалици за някакъв еврейски заговор и за световна конспирация”, казва шефът на германската полиция Холгер Мюнх.

Лекари смятат, че нищо не може да убеди тези хора, освен ако самите не попаднат в интензивното или техен близък човек не се разболее, т.е. когато невидимата опасност се превърне в лична трагедия.